Barcelona

La xarxa de pornografia infantil havia contactat amb set menors tutelats per la DGAIA

Cinc víctimes de la xarxa pedòfila van ser captades sota tutela de la DGAIA i dues hi havien entrat en contacte abans

RedaccióActualitzat

La Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència ha donat explicacions sobre l'actuació del departament en relació amb la xarxa pedòfila desarticulada aquesta setmana on hi ha diverses víctimes que són menors sota la tutela de la Generalitat.

Quatre dies després que es destapés el cas, Francesc Iglesies, secretari d'Afers Socials i Famílies, i el director general de la DGAIA, Ricard Calvo, han explicat que la xarxa havia contactat amb 80 nens, dels quals 29 ja estan identificats.

D'aquest 29 casos, n'hi ha 7 que estaven sota el sistema de protecció de la Generalitat. Dels set menors, dos eren en un centre d'acollida i cinc, en un centre residencial. D'aquests, cinc encara continuen sota la tutela de la DGAIA.

Dels menors víctimes tutelats, dos ja havien contactat amb la xarxa abans d'entre en el sistema de protecció del departament. De la resta, Iglesies ha assegurat que van tenir "molt poc contacte". Asseguren que, al maig, es va detectar la xarxa en una de les residències de menors de Tortosa i se'n va informar la policia.

Després que tots els grups de l'oposició ho demanessin, la consellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, ha explicat a través de les xarxes socials que compareixerà al Parlament per donar explicacions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut