Nancy Astor, Manuela d'Ávila i Cini Boeri, tres de les dones que ja tenen entrada a la Viquipèdia en català (Viquipèdia)

La Viquipèdia compleix el repte d'arribar a 40.000 biografies de dones, encetat pel 8M

Segons els impulsors de la iniciativa, la comunitat viquipedista està implicada en l'objectiu de disminuir el biaix de gènere

RedaccióActualitzat

La Viquipèdia en català ha assolit l'objectiu d'arribar a les 40.000 biografies de dones en només un mes, des que el repte es va llençar, amb el nom de Viquiprojecte 40.000 Dones, coincidint amb el Dia de les Dones, el passat 8 de març.

El divendres 5 d'abril, quatre setmanes després de l'inici del projecte, es va tancar amb un total de 40.013 biografies de dones, el 21,06% del total. Això suposa haver afegit prop de 530 noves entrades referides a dones en aquest període.

Entre les que ara ja tenen entrada pròpia a la Viquipèdia hi ha la política brasilera Manuela d'Ávila, la viròloga nord-americana Bernice Eddy, l'arquitecta i dissenyadora italiana Cini Boeri, o Nancy Astor, la primera dona que va obtenir una acta de diputada a la Cambra dels Comuns britànica.

La biografia que ha fet el número 40.000 ha estat la de l'editora i activista Míriam Tey, publicada el 5 d'abril.

En aquesta fita hi han participat més de 30 viquipedistes, cosa que asseguren que demostra "la implicació de la comunitat amb la idea de disminuir el biaix de gènere existent a la Viquipèdia".

El repte ha estat impulsat per Viquidones i Amical Wikimedia. Segons els organitzadors, aviat faran públic el nom dels dos participants que han aconseguit una major puntuació en el repte, que rebran diversos obsequis.

Amical Wikimedia és una organització independent sense ànim de lucre amb un centenar de socis voluntaris. Tots promouen l'enciclopèdia lliure en català escrita de manera col·laborativa.

Expliquen que el seu objectiu és "que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible lliurement en català, i que tot el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible per a tothom en qualsevol llengua".

 

ARXIVAT A:
Internet8MCatalà Tecnologia
Anar al contingut