La iniciativa vol reduir la bretxa de gènere, ja que només el 15% de les entrades és de dones
La iniciativa vol reduir la bretxa de gènere, ja que només el 15% de les entrades és de dones

La Viquipèdia arriba a les 20.000 biografies de dones

La iniciativa vol reduir la gran bretxa de gènere perquè només el 15% de les entrades és de dones

RedaccióActualitzat

La Viquipèdia aconsegueix el repte d'arribar a 20.000 articles de dones abans de final d'any. La iniciativa vol reduir la bretxa de gènere, ja que només el 15% de les entrades és de dones.

Ja són més de 20.089 les entrades per al col·lectiu femení. El repte s'ha aconseguit amb l'entrada de la cantant d'òpera i actriu sueca Brita Hertzberg, que va actuar al Liceu l'any 1947.

Des d'Amical Wikimedia, una de les organitzacions que col·laboren per millorar la visió de gènere a la Viquipèdia en català, han celebrat la fita aconseguida:

La participació, oberta per a tothom

Tot i que s'hagi arribat al repte, el Projecte Viquidones continua treballant. Cada dimarts, de 17.00 a 20.00, té lloc un espai d'edició social de Viquidones a la Universitat Pompeu Fabra per concentrar-se en un espai físic.

Aquests mesos s'ha treballat amb les biografies de dones de professions diverses: acadèmiques, activistes, artistes, científiques, escriptores, músics, polítiques o religioses.

També es convida que tothom que elabori una entrada o vulgui participar en el projecte faci una entrada a les xarxes socials amb l'etiqueta #20000dones.

Projectes per a les dones

Són molts els projectes que la Viquipèdia en català ha fet per incrementar la presència de la dona. Des de "viquimaratons" en espais concrets fins a imposar fites del 14 o 15% de dones a la plataforma.

Per aquest 2018, es vol millorar la presència a la Viquipèdia de les dones que apareixen en una obra al Brooklyn Museum. El projecte, conegut pel nom "Heritage Floor", inclou una llista amb 999 dones rellevants que formen part de l'obra d'art "The Dinner Party". La iniciativa començarà al febrer del 2018 i acabarà a finals de març.

Anar al contingut