Una dona passeja amb burca pel carrer. (Foto: ACN)
Una dona passeja amb burca pel carrer. (Foto: ACN)
Lleida

La vicepresidenta Joana Ortega diu que la Generalitat regularà l'ús del burca

La vicepresidenta, Joana Ortega, assegura que el govern té l'objectiu de regular l'ús del burca, tot i que no ha especificat quan ni ha concretat com. Ortega ho ha dit a Lleida, on ha clausurat la XVII Escola d'Hivern de la Unió de Joves. La vicepresidenta s'ha limitat a dir que s'ha de "preservar la dignitat de la dona" i simplificar normatives, ja que alguns municipis catalans ja han començat a regular l'ús del vel integral.

Actualitzat
Des de la capital del Segrià la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha anunciat els plans del govern català per regular l'ús del burca. "Des del govern", ha dit Ortega, "compartim la necessitat de preservar la dignitat de la dona, i això no passa en cap cas per què la dona hagi d'anar tapada o oculta darrere d'una cortina".

Ortega ha demanat a les persones procedents d'altres països que vinguin a viure a Catalunya "el màxim respecte per tots els drets humans que hem assolit, incloent el que la dona es pugui exhibir en públic amb total llibertat". La vicepresidenta ha afegit que l'executiu d'Artur Mas té la intenció de simplificar normatives, i per això plantegen unes normes a nivell català sobre una qüestió que alguns ajuntaments han començat a regular.

Per exemple, l'Ajuntament de Lleida va prohibir l'ús del burca en edificis municipals per raons de seguretat i de potestat d'identificació dels ciutadans, però l'associació musulmana Watani ho va recórrer i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès cautelarment l'ordenança.

Reus, Mollet, Santa Coloma i Cunit són altres municipis catalans que també han regulat sobre aquesta matèria.
Anar al contingut