L'ANC demana als participants que portin una ràdio per seguir els actes.
L'ANC demana als participants que portin una ràdio per seguir els actes.
Barcelona

La Via Catalana quedarà immortalitzada en una gigafoto que retratarà els 400 quilòmetres

Quan queden pocs dies per a la Diada, l'Assemblea Nacional Catalana ha donat més detalls organitzatius de la cadena humana. Les carreteres es tallaran a les tres de la tarda i, una hora més tard, es començarà a formar la cadena. Es demana a tothom puntualitat, buscar vies alternatives per arribar al seu tram i portar una ràdio per poder seguir els parlaments i "El cant dels segadors".

RedaccióActualitzat
S'acosta la Diada, i l'Assemblea Nacional Catalana ultima els detalls perquè la Via Catalana sigui un èxit. Queden uns 25 trams mig plens a les comarques de Tarragona, segons han explicat els responsables de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en una roda de premsa al Museu d'Història de Catalunya amb represenants d'Estònia, Letònia i Lituània que van fer la Via Bàltica.

La Via Catalana començarà a Lleida, amb una cursa de relleus la nit del dia 10. A partir de les tres de la tarda de l'11 de Setembre es tallaran les carreteres per on passa la cadena humana. L'ANC recomana anar al tram on s'està inscrit al matí i per vies alternatives. Si algú hi vol anar amb autocar, avisen que ja no n'hi ha cap de disponible en tot el país.

A les 16 hores es començarà a formar la Via Catalana. L'Assemblea demana a tots els participants que arribin abans per poder tenir-la preparada a les 17.14 hores, quan serà el moment àlgid i sonaran els campanars d'arreu del país. Es donarà especial èmfasi a les campanes de la Seu Vella de Lleida, per reconèixer aquesta demarcació, ja que no hi passa cap tram. L'acte polític de la mobilització serà descentralitzat, amb parlaments des d'Amposta, el Pertús i Barcelona.

L'ANC demana als assistents que portin una ràdio per poder seguir els discursos i "El cant dels segadors", i recorden que tota la informació estarà disponible a través de l'aplicació que s'ha creat expressament per la Via Catalana.

La cadena humana quedarà en la història de Catalunya, i perquè tothom en tingui un record l'Assemblea ha preparat una gigafoto dels 400 quilòmetres.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut