Concentració a les portes de la biblioteca Gabriel Garcia Marquez de Sant Martí, la millor biblioteca del món (3cat)

Vaga del personal de les biblioteques de Barcelona la vigília de Sant Jordi

Reclamen més personal, millores laborals i mesures per garantir la conciliació laboral i familiar

Actualitzat

Aquesta vigília de Sant Jordi és un dia de biblioteques tancades a Barcelona. Els treballadors han convocat una jornada de vaga està tenint, segons els convocants, un seguiment total, a les 11 biblioteques de la ciutat que havien d'obrir.

El dia de vaga coincideix amb la vigília que Sant Jordi. Precisament, entre els actes de protesta que s'han convocat durant la jornada hi ha una concentració al Born Centre de Cultura i Memòria abans del pregó d'aquest Sant Jordi a càrrec de l'escriptor britànic David Walliams. L'acte es farà al Born Centre de Cultura i Memòria.

 

Equiparació amb el personal municipal

El col·lectiu Defensem Biblioteques de Barcelona reclama més personal, millores laborals i mesures per garantir la conciliació laboral i familiar.

També reclamen suport, recursos i un protocol per abordar les violències "a les quals sovint s'exposen", tant usuàries com treballadores.

Els treballadors reclamen que se'ls equipari a la resta de personal municipal. Denuncien que "la majoria de treballadores tenen una categoria professional inferior a la que correspon", que moltes feines-- com el suport informàtic, les sales d'estudi o la neteja -- estan externalitzades, i no se'ls compensa l'atenció directa al públic:

"No som funcionàries, no se'ns apliquen totes les condicions del conveni, ni se'ns compensa adequadament."

I reclamen l'estabilització del personal amb contracte des del 2018, pendent de la sentència del TJUE per acabar amb "la incertesa de tot el personal temporal i interí en frau de llei".

Les biblioteques són el servei cultural més ben valorat pels ciutadans de Barcelona (ACN/Eli Don)

El personal de les biblioteques destaca que són "el servei cultural més valorat per la ciutadania, el principal equipament cultural de proximitat i el segon servei més ben valorat de la ciutat" i que durant sis anys han estat "compensant les mancances estructurals relacionades amb la falta d'inversió i personal".

Els treballadors van iniciar un seguit de mobilitzacions el 2019 "per denunciar la situació d'abandó".

En una nota informativa, el Consorci de Biblioteques de Barcelona avisa que durant la vaga "no es poden dur a terme els serveis habituals" ni "garantir el funcionament normal ni l'obertura de les biblioteques de la xarxa". Tanmateix, recorda als usuaris que "es pot accedir al servei de préstec de continguts digitals a través de la plataforma Biblioteca Digital."

 

ARXIVAT A:
CulturaAjuntament de Barcelona
Anar al contingut