Exterior de les facultats de Filosofia i Geografia i Història de la UB.
Exterior de les facultats de Filosofia i Geografia i Història de la UB.
Xangai

La Universitat de Barcelona, entre les 200 millors universitats del món

El "Rànquing de Xangai" situa tres universitats catalanes més, UAB, UPF i UPC, entre les 500 més destacades a escala mundial

RedaccióActualitzat

La Universitat de Barcelona (UB) és un dels 200 millors centres universitaris del món, segons la classificació acadèmica mundial coneguda com a "Rànquing de Xangai" d'aquest any. Aquest rànquing, elaborat per la Universitat Jiao Tong de la Xina, situa tres universitats catalanes més entre les 500 més destacades a escala mundial.

L'Autònoma de Barcelona (UAB) apareix a la part mitjana de la taula, entre els llocs 200 i 300, i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), entre el 300 i el 400. L'altre centre universitari català present en el rànquing és la Universitat Politècnica (UPC), situada en la franja entre les 400 i 500 millors universitats.

Per elaborar aquesta classificació es tenen en compte paràmetres com el nombre de publicacions en revistes internacionals de prestigi o la quantitat de cites dels treballs dels seus investigadors, a més dels premis Nobel o medalles Fields de matemàtiques que imparteixen classe en les seves aules. Als cinc primers llocs del rànquing hi ha les universitats nord-americanes de Harvard, Stanford, el Massachussets Institute of Technology i Califòrnia-Berkeley i la britànica Cambridge.

Anar al contingut