La traducció simultània entra a la universitat: final de la discussió per la llengua?
Fa 5 anys que la UB se situa entre les 200 millors universitats

La Universitat de Barcelona, entre les 200 millors del món

La classificació Xangai també situa la Universitat Autònoma de Barcelona entre les 250 millors del món

La Universitat de Barcelona torna a col·locar-se com la millor de l'Estat, segons la llista que publica l'Academic Raking of World Universities, més coneguda com a classificació Xangai.

Per cinquè any consecutiu, és l'única universitat espanyola que se situa entre les 200 millors del món. La llista ordena un a un els que considera els 100 millors centres i, a partir d'aquí, els agrupa en blocs de 50 o 100 universitats. Així, a la UB la situa en el bloc que va de la posició 151 a la 200, sense especificar-ne la posició exacta.

Descriu la UB com una institució de referència en la docència, la recerca científica i la creació de coneixement i destaca, entre altres coses, que treballa en disciplines innovadores com la biomedicina i la biotecnologia. Pel que fa a la classificació que també fan per disciplines acadèmiques, situa la Universitat de Barcelona en el número 45 del món pel que fa a la Medicina.

Façana de la Facultat de Medicina de l'Hospital Clínic de l'UB a Barcelona
El rànquing Xangai situa els estudis de Medicina en el número 45 del món (CCMA)

En el bloc que va de la posició 201 a la 250, hi ha la Universitat Autònoma de Barcelona. També inclou les de Granada, València i la Complutense de Madrid.

Entre les posicions 301 i 400, hi situa la Universitat Pompeu Fabra, així com l'Autònoma de Madrid i la Universitat del País Basc. La Rovira i Virgili està classificada en el bloc que va de la posició 601 a la 700; la Politècnica de Catalunya i la Universitat de Lleida, al bloc que va de la 701 a la 800, i la de Girona, al que va de la posició 801 a la 900.


Harvard, la millor universitat del món

La llista de Xangai, que recull fins a 1.000 universitats, es publica des de l'any 2003 i l'actualitza cada any la Universitat de Jiao Tong, situada en aquesta ciutat xinesa.

Entre altres coses, classifica els centres en funció del nombre d'articles publicats en revistes científiques, especialment a Nature i Science, el rendiment o el nombre de Premis Nobel que hi han estudiat o hi han fet classes.

El rànquing l'encapçala, per 20è any consecutiu, la nord-americana Harvard, seguida de Stanford, l'Institut Tecnològic de Massachusetts, Cambridge, Berkeley, Princeton, Oxford, Columbia, Caltech i Chicago.

A Europa, la Universitat Paris-Saclay es manté en la millor posició, en el número 16 del rànquing, seguida per ETH Zurich --que és a la posició 20--.

ARXIVAT A:
Educació Universitat
Anar al contingut