La UGT crida a la mobilització dels treballadors per evitar que la ultradreta guanyi presència al Parlament Europeu

ACN Gavà - Els secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha fet aquest dijous una crida a la mobilització dels treballadors per evitar que a les eleccions europees del 9 de juny l'extrema dreta guanyi presència a l'Eurocambra. En una atenció als mitjans des de Gavà, on s'ha celebrat la segona trobada de la Federació d'Indústria del sindicat amb l'assistència de prop de 1.500 delegats, Álvarez ha alertat que a Espanya fa molt de temps que s'està "banalitzant" el creixement de la ultradreta quan, històricament, el feixisme només ha portat "mort i pobresa" a Europa. Sobre la formació de Govern a Catalunya, Álvarez ha dit que respectaran els tempos dels partits i "no pressionaran" tot i la urgència de disposar d'un executiu "en plenes condicions".

La federació d'indústria, agricultura i construcció de la UGT a Catalunya ha aplegat aquest dijous uns 1.500 delegats a la Pineda de Gavà en la segona trobada anual que celebren. La reunió, com han destacat Pepe Álvarez i Camil Ros, arriba en un moment "extremadament dolç" del sindicat a Catalunya, que en les eleccions sindicals dels dos darrers anys ha guanyat uns 5.500 nous delegats.

Arriba també, han afegit, en un moment clau per impulsar reptes com la reducció de la jornada laboral i "situar al debat polític" la necessitat que la gent pugui arribar a final de mes amb un treball i un salari digne i la possibilitat d'accedir a l'habitatge. Reptes i debats que "no poden quedar tapats pel debat polític", com ha assenyalat Camil Ros.

Necessitat d'un nou Govern a Catalunya

Tant Camil Ros com Pepe Álvarez han deixat clar que Catalunya necessita quan abans millor un nou Govern, però que també cal deixar treballar els partits "sense pressions". En aquest sentit, Pepe Álvarez ha "aplaudit" el procés de reflexió intern que ha obert ERC per definir el seu futur. "Crec que és bo que quan passa el que va passar el 12-M els partits tinguin la capacitat d'analitzar el què ha passat per agafar un nou impuls", ha assenyalat.

El secretari general del sindicat també ha apuntat que Carles Puigdemont està en el seu dret d'intentar ser president de la Generalitat "si creu que pot ser-ho".

Erradicar l'extrema dreta d'Europa

El secretaris estatal i català del sindicat han destacat que les eleccions europees del 9 de juny són una bona oportunitat per "erradicar" l'extrema dreta a les institucions. Álvarez ha recordat que el feixisme només ha portat "mort i pobresa" i que des del sindicat recorreran els barris més pobres del país per parlar amb els seus veïns i explicar-los la dreta i l'extrema dreta sempre ha utilitzat a la classe treballadora per després "deixar-la tirada".

Ros ha afegit que tot i que Europa "quedi lluny" per a molta gent, és important anar a les urnes el 9-J perquè hi ha molt en joc. "Ens hem de preguntar si amb un Parlament Europeu amb majoria de la dreta i l'extrema dreta s'hauria aprovat el salari mínim interprofessional i els Next Generation haurien arribat a les empreses del país", ha afegit.

Anar al contingut