La façana de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona
La façana de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona

La UB, líder entre les universitats espanyoles en el rànquing de Xangai

Dues universitats catalanes, la de Barcelona i l'Autònoma, estan entre les 300 més ben valorades

Actualitzat

La Universitat de Barcelona és la més ben valorada de les universitats espanyoles, segons el Rànquing Xangai, i una de les 200 millors de tot el món.

La llista, encapçalada per les americanes Harvard i Stanford, té 13 universitats espanyoles entre les 500 més ben valorades. La Universitat Autònoma de Barcelona ocupa la segona posició entre les espanyoles.

La UB és l'única espanyola entre els llocs 150 i 200. I, per primer cop, la UAB i la Universitat de València se situen entre les 300 millors de la llista, on ja hi eren la Complutense de Madrid i la Universitat de Granada.

 

 

La Pompeu Fabra, per contra, ha baixat posicions i ara se situa entre les 400 millors, juntament amb l'Autònoma de Madrid i la Universitat del País Basc.

 

A nivell mundial, la nord-americana Harvard es manté líder des dels inicis del rànquing.

El primer centre europeu, la Universitat de Cambridge, es troba en la tercera posició. Altres universitats europees que figuren entre els cent primers llocs de la classificació són l'Institut Federal de Tecnologia de Suïssa, la Sorbona i l'alemanya de Heidelberg.

El Rànquing Acadèmic d'Universitats Mundials (ARWU) de Xangai és una de les classificacions més prestigioses a escala mundial i l'actualitza la Universitat Jiao Tong des del 2003.

La classificació té en compte la qualitat i el nombre de publicacions a revistes internacionals, el nombre de cites dels treballs dels seus investigadors o el nombre de premis Nobel o medalles Fields dels docents, entre altres paràmetres de qualitat.

 

 

ARXIVAT A:
Educació Universitat
Anar al contingut