El nou director dels Centres Científics de la UB, Juan Fran Sangüesa; la ministra de Ciència, Diana Morant; el rector de la UB, Joan Guàrdia; el con…
El nou director dels Centres Científics de la UB, Juan Fran Sangüesa; la ministra de Ciència, Diana Morant; el rector de la UB, Joan Guàrdia; el conseller de Recerca, Joaquim Nadal, i la directora del Parc Científic de Barcelona, Maria Terrades.

La UB alberga un aparell de ressonància magnètica nuclear únic a Europa per trobar dianes terapèutiques i fàrmacs

ACN Barcelona - La Universitat de Barcelona (UB) acaba d'instal·lar el primer aparell de ressonància magnètica nuclear (RMN) de molt alt camp de l'estat espanyol. Es tracta d'una infraestructura única a Europa, i la segona del món, que utilitza superconductors d'alta temperatura en un aparell de ressonància magnètica nuclear d'1 Ghz. La tecnologia s'aplicarà en àrees de recerca com la química, la biologia i la biomedicina i ha de ser decisiva per estudiar molècules molt complexes, identificar noves dianes terapèutiques i dissenyar medicaments. L'equipament ha tingut un cost de 8,9 milions d'euros (MEUR) i s'ha finançat gràcies a una subvenció del Ministeri de Ciència i Innovació i els fons europeus Next Generation.

Anar al contingut