Estudiants a la plaça Cívica de la UAB. (Foto: UAB)
La plaça Cívica de la UAB. (Foto: UAB)

La UAB ocupa 22è lloc del rànquing de les millors 100 universitats del món de menys de 50 anys

La Universitat Autònoma de Barcelona ha escalat dues posicions, respecte a l'any passat, en el rànquing de les cent universitats del món amb menys de cinquanta anys de vida i ha aconseguit un total de 46,9 punts. En total, apareixen sis universitats de tot l'Estat en aquest rànquing encapçalat per la Universitat de Ciència i Tecnologia de Pohang (Corea del Sud).

RedaccióActualitzat
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) apareix en la 22a posició del rànquing The Times Higher Education de les millors universitats del món amb menys de cinquanta anys de vida, i és la més ben posicionada de totes les universitat espanyoles.

La segueixen la Universitat Pompeu Fabra (UPF), en la posició 25; la Universitat de Madrid (UAM), en la 52; la de Vigo (Uvigo), en la 77; la Politècnica de València (UPV), en la 80, i la Politècnica de Catalunya (UPC), en la 99. Aquestes sis universitats col·loquen Espanya cinquena en el nombre d'universitats de la classificació. Austràlia l'encapçala, amb un total de tretze.

El rànquing The Times Higher Education 100 Under 50 fa una classificació de les cent millors universitats joves amb més potencial. Per fer aquesta classificació, utilitza els mateixos tretze indicadors que el World University Rankings, però amb un ajustament que permet reflectir les característiques especials de les universitats joves, amb menys pes per als indicadors subjectius sobre reputació acadèmica.

La UAB ha aconseguit 46,9 punts: 41,2 en l'indicador de la qualitat de la docència, 47,1 punts en internacionalització, 37,3 en transferència de tecnologia, 37,6 en investigació i 62,8 en citacions d'articles científics. Aquests resultats l'han fet escalar dos llocs respecte a l'edició de l'any passat, moment en què va ocupar la posició 24.

La classificació l'encapçala la Universitat de Ciència i Tecnologia de Pohang, de Corea del Sud, amb 75 punts. El "top" tres el completen l'Escola Politècnica Federal de Lausana (Suïssa), amb 71,9, i l'Institut Avançat de Ciència i Tecnologia de Corea, també de Corea del Sud, amb 67,4 punts.
Anar al contingut