Pla general d'alguns dels autors que participen de Cervera, Vila del Llibre com Pilarín Bayés i Joan-Lluis Lluís, entre d'altres amb el di…
Pla general d'alguns dels autors que participen de Cervera, Vila del Llibre com Pilarín Bayés i Joan-Lluis Lluís, entre d'altres amb el director de la xarxa de Viles del Llibre, Enric Bono. El 20 d'octubre de 2018 (Horitzontal)

La tercera edició de la 'Cervera Vila del Llibre' reivindica la figura del segarrenc Manuel de Pedrolo

ACN Cervera.-La tercera edició de la festa literària 'Cervera Vila del Llibre' ha reivindicat la figura de l'escriptor Manuel de Pedrolo a la capital de la Segarra, coincidint amb la celebració del centenari del seu naixement. Un programa amb més de setanta activitats literàries per a tots els públics i un mercat de quaranta editors independents i llibreters locals han centrat la programació d'enguany amb la visita d'escriptors, polítics i il·lustradors com Joan-Lluís Lluis, Marta Vilalta o Pilarín Bayés. El director de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, Enric Bono, ha assegurat a l'ACN que aquesta trobada va en favor del "debat" i de "l'ofici del llibre".

A més, Enric Bono ha explicat que les Viles del Llibre han de "reivindicar" els llibres en els "seus 360 graus" i ser fòrums de "debat". En aquest sentit, ha explicat que s'ha posat en marxa 'l'Espai República', que pretén que els autors parlin de la situació que viu Catalunya des d'una "mirada literària", sense que importi el que opinin sobre la qüestió. Un dels autors convidats a la tercera edició de 'Cervera Vila del Llibre' és el premiat Joan-Lluís Lluis, premi Sant Jordi 2017, que ha explicat a l'ACN que els autors "no només" venen "a parlar dels nostres llibres", sinó que venen "a mirar" i "Cervera és un lloc ideal per descobrir llibres ". Una altra de les convidades a aquesta festa de la literatura ha estat la periodista Bea Talegón que, en declaracions a l'ACN, ha posat en valor els llibres, que ha definit com "el màstil que ens subjecta" enmig d'una "tempesta de desinformació i d'intoxicació". Amb Pedrolo com a eix central del festival, la Vila convida a 'pedrolejar' per un carrer Major ple de llibres per tots els racons, tal com feia l'escriptor segarrenc quan s'endinsava en les llibreries de vell per trobar la inspiració per a les seves obres. En el disseny de les propostes, a més d'actors del món literari, participen de manera activa la societat civil de Cervera -Conservatori de Música, Museu Comarcal de Cervera, Associació de Comerciants del Carrer Major, els Instituts La Segarra i Antoni Torroja, la Fundació Casa Dalmases...- i també els veïns del carrer Major, que obren les portes de les seves cases per acollir presentacions, tallers i exposicions.El Mercat de la Vila ha convertit el carrer Major en una gran llibreria amb quaranta editorials independents i llibreters locals que presentaran les novetats als baixos de la Casa Dalmases.Trobades literàries, microliteratura musical, una proposta de literatura íntima als comerços del carrer Major amb lectures, música i la presència de reconeguts autors, són algunes de les activitats especials d'aquesta tercera edició de 'Cervera Vila del Llibre', que finalitza aquest diumenge sumant una setantena d'activitats ben diverses que apropen públic, autors i editors amb el llibre com eix central.

Anar al contingut