Barcelona

La temporada de bolets s'avança amb produccions de 55 a 70 quilos per hectàrea

La campanya de bolets d'aquesta tardor serà positiva, segons les previsions del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC). Les produccions d'aquesta temporada, que s'ha avançat gràcies a les tempestes de finals de juliol i principis d'agost, no arribaran als 90 quilos per hectàrea de l'any passat, però se situaran molt per sobre de la mitjana dels darrers 15 anys, de manera que s'hi podran recollir entre 55 i 70 quilos per hectàrea. Les previsions s'han realitzat amb estudis comparats entre les darreres quinze temporades analitzant les condicions meteorològiques i un mostreig de diferents parcel·les distribuïdes pels boscos catalans.

Actualitzat
Ja s'han trobat els primers bolets de la temporada en algunes comarques gràcies a les tempestes d'aquest estiu i les temperatures moderadament més baixes. Les altes temperatures dels últims dies, però, podrien endarrerir la seva aparició als boscos.

De la mateixa manera, les estimacions de les produccions de bolets, tant comestibles com no comestibles, es poden veure condicionades pel compliment dels pronòstics climàtics. En el cas que el final de l'estiu i la tardor siguin molt secs, o factors com la temperatura, el vent o la humitat poden afectar les previsions de la CTFC.

La predicció per espècies és més complicada de fer, ja que hi intervenen més condicionants. Tot i així, en el cas dels rovellons, segons les previsions de pluja de setembre i octubre, s'estima una producció de 3 a 5 quilos per hectàrea.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut