La tempesta obliga a retardar desenes d'enlairaments i aterratges a l'aeroport del Prat

La calamarsa s'ha ajuntat amb cops de vent creuat de fins a 45 km/h

RedaccióActualitzat

L'aeroport del Prat ha hagut d'aturar els enlairaments i els aterratges aquest dilluns al vespre pel pas d'una tempesta que posava en risc les operacions aèries. L'activitat s'ha pogut reprendre cap a les 10 del vespre, però com a mínim una desena de vols han acumulat retards.

La situació ha obligat alguns aparells a sobrevolar la zona esperant l'hora per aterrar, mentre que altres vols han estat sobrevolant altres punts de Catalunya més allunyats de la tempesta, en funció del criteri dels controladors aeris, que tenen l'última paraula sobre l'activitat d'aterratges i enlairaments.

Al Prat, la tempesta ha deixat entre 9 i 10 litres de precipitació, i també hi ha caigut calamarsa, que s'ha ajuntat amb cops de vent creuat de fins a 45 km/h, dues circumstàncies que, juntes, han dificultat les maniobres d'enlairament i aterratge.

La tempesta ha afectat la zona entre les 9 i les 10 del vespre:

 

Els Bombers atenen una trentena d'incidències

Abans, aquest dilluns a la tarda, els Bombers han atès una trentena d'incidències per pluja i vent sobretot a la regió d'emergències Metropolitana Nord, que inclou el Vallès i el Maresme.

En concret, des de les cinc de la tarda hi ha hagut 27 serveis, principalment per caigudes d'arbre a la via pública, sanejaments de façana i inundacions de baixos.

A la regió esmentada n'hi ha hagut 13, mentre que a la de Girona n'hi ha hagut 8, a la regió d'emergències Metropolitana Sud 4 i a la de Lleida 2.

La tempesta que ha afectat algunes comarques catalanes ha anat acompanyada amb calamarsa en algun punt del litoral, com a la mateixa ciutat de Barcelona.

 

 

 

ARXIVAT A:
AeroportsAeroport del Prat
Anar al contingut