El teatre Scala de Milà (Wolfgang Moroder/Wikipedia)
El teatre Scala de Milà (Wolfgang Moroder/Wikipedia)

La Scala de Milà decideix retornar ara 3 milions donats per l'Aràbia Saudita

La polèmica per la mort del periodista Jamal Khashoggi i la vulneració dels drets humans del país musulmà frena el finançament saudita

Actualitzat

La Scala de Milà ha decidit tornar aquest dilluns els més de 3 milions d'euros donats per l'Aràbia Saudita per al seu finançament. Diferents polítics i grups de defensa dels drets humans havien criticat durament el pla de col·laboració entre el teatre d'òpera italià i el país musulmà, reiteradament acusat de vulnerar els drets humans, i sota observació internacional per la mort del periodista Jamal Khashoggi.

El ministre de Cultura saudita, Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan, va fer entrega d'aquests diners al superintendent del teatre líric sense que el consell d'administració en fos degudament informat.

Aquests diners formaven part d'un acord d'associació bilateral que contemplava una inversió de l'Aràbia Saudita de 15 milions d'euros en cinc anys al teatre, i a canvi, el país tindria presència en el consell directiu de la Scala, segons informen mitjans italians.

El president de la regió de la Llombardia, Attilio Fontana, membre de la Lliga, ha demanat la destitució del màxim dirigent del teatre, Alexander Pereira que, de moment, continua en el càrrec.

L'alcalde de Milà i president de la Scala, Giuseppe Sala, ha decidit reintegrar els diners després de la polèmica.

"La decisió del consell d'administració és clara. Els fons que han arribat sense que el consell n'estigués al corrent seran retornats i, per tant, això automàticament desfà qualsevol discussió sobre l'entrada dels saudites al consell de la Scala."

El xec dels saudites ha estat criticat per diversos polítics, començant pel ministre de l'Interior i vicepresident del govern, a banda del líder del partit d'extrema dreta, Matteo Salvini, que va aclarir que els "fons poden arribar de molts (fronts), però no de tots".

ARXIVAT A:
Aràbia SauditaJamal Khashoggi
Anar al contingut