Coberta i contracoberta de la revista "Forn de Calç" 2, guanyadora del el premi Bande Dessiné Alternative 2023 (Extinció Edicions)

La revista catalana "Forn de Calç", premi al millor còmic alternatiu al Festival d'Angulema

La revista dirigida i editada per Marc Charles i Aleix Purcet, d'Extinció Edicions, ja havia estat finalista l'any passat

RedaccióActualitzat

El festival d'Angulema, que aquest any compleix 50 anys, és el més important d'Europa del sector del còmic.

Fora de la competició oficial, cada any premia una publicació col·lectiva, de qualsevol lloc del món, editada per estructures no professionals.

Aquest any l'escollida és el segon volum de "Forn de Calç", una revista de còmic underground en català que publica "Extinció edicions", una nova editorial independent nascuda el 2019.


La revista, dirigida i editada per Marc Charles i Aleix Purcet, és un recull d'historietes curtes on es barregen l'humor negre, l'absurd i l'horror. Així expliquen la seva filosofia:

"Amb el projecte de Forn de Calç volíem explorar el ric i divers univers creatiu local i reivindicar les innumerables possibilitats expressives de la narració gràfica. Donar l'oportunitat a autores novelles i a altres de consagrades, procedents del còmic o d'altres disciplines gràfiques, per experimentar lliurement amb el llenguatge de l'art seqüencial. I, sobretot, construir un espai des de baix, des de la militància en el còmic independent".

El número 2 de "Forn de calç" té 104 pàgines i compta amb autors com Alex Graham, Abel Cuevas, Brais Rodríguez, Blanca Hernández, Roger Pelàez, Begoña García-Alén i Cristian Robles, entre d'altres. 

Els responsables de la publicació creuen que el conjunt d'històries curtes que formen aquest "Forn de Calç 2" amplien i consoliden els objectius que es van proposar amb el primer volum, que ja havia estat finalista l'any passat al mateix festival.

ARXIVAT A:
LiteraturaCòmic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut