La reivindicació d'una noia a Facebook demanant respecte pel seu físic es fa viral

A la noia, una estudiant de 19 anys, la van insultar pel carrer quan anava amb pantalons curts, i va reaccionar demanant que tothom respecti i accepti l'aspecte físic dels altres

Actualitzat

Una estudiant de 19 anys, Clara Polo, s'ha fet famosa en pocs dies per una entrada a la seva pàgina de Facebook en què defensava el seu dret a anar vestida com vulgui encara que el seu cos estigui allunyat dels canons de bellesa actuals. La va escriure després de sortir al carrer amb uns pantalons curts acabats de comprar i uns nois joves l'insultessin des d'un cotxe que passava perquè les seves cames eren "ofensives a la seva vista."

La Clara va fer-se fotos tal com anava vestida, i va penjar-les a Facebook amb un text reivindicatiu del seu cos i del de tothom. Una setmana després de penjar-la, més de 15.000 persones l'han compartida a la seva pàgina, més de 30.000 li han mostrat suport, i també ha rebut centenars de missatges positius i d'agraïment. En el missatge, la Clara es va esforçar en fugir de la queixa i donar un missatge positiu:

"Eduqueu-vos i eduqueu en estimar, acceptar i respectar TOTS els cossos, independentment del seu aspecte, forma, textura, color, mida, funcionalitat, estat de salut, edat, etc. Qui parlava en boca dels nois que m'han insultat era la seva inseguretat i anys de missatges, imatges, comentaris, converses i insults que els han ensenyat que un cos que no compleix els cànons socials de bellesa no és acceptable, i com a conseqüència ha de ser objecte de menysteniment, de no respecte, no digne de ser desitjat ni estimat. En definitiva, missatges que han fet minvar i disminuir la nostra autoestima i les nostres relacions amb nosaltres mateixos i amb els altres. No permetem que això segueixi sent així."

 

"Tots els cossos són acceptables"

La Clara ha explicat la seva experiència al programa "Els matins de TV3" d'aquest dilluns, i ho ha fet dient que està molt satisfeta pel suport rebut a les xarxes socials, perquè el seu missatge era que "tots els cossos són acceptables, i s'ha de reivindicar que ho són":

"Podria ser una denúncia però és més una reivindicació. Algunes persones em van preguntar si m'atreviria a tornar-me a posar aquests pantalons, i jo la vaig trobar una pregunta incoherent perquè precisament vaig escriure que no m'avergonyeixo del meu físic."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut