Horta de Sant Joan.
Els veïns d'Horta de Sant Joan hauran d'anar a votar a Gandesa el 9-N.
Horta de Sant Joan

La recollida de firmes no evita que els veïns d'Horta de Sant Joan hagin de votar fora del seu municipi

Els habitants de Pontons, a l'Alt Penedès, també hauran de votar el 9-N en una altra població. Tres localitats araneses disposen de local però els falten voluntaris.

RedaccióActualitzat

El govern ja té un dibuix, en principi definitiu, d'on es podrà votar el pròxim 9-N. La majoria de locals seran centres educatius de la Generalitat, que gestionaran 1.500 dels més de 30.000 voluntaris que s'han registrat. Dels 947 municipis que hi ha a Catalunya, 942 tindran urnes. En queden fora tres de la Vall d'Aran -Bausen, Arres i Canejan- un de l'Alt Penedès -Pontons- i un de la Terra Alta -Horta de Sant Joan-.

L'altre municipi que no tenia local de participació, Vespella de Gaià, al Tarragonès, ha aconseguit a última hora disposar d'una dependència. Els seus 400 veïns podran votar al casal municipal. Governació ha acceptat la proposta d'aquesta població.

Segons ha pogut saber TV3, els ajuntaments de les tres localitats araneses disposen de local per cedir, però els falten voluntaris. En el cas de Pontons i Horta ja és pràcticament segur que qui vulgui votar s'haurà de desplaçar a una altra població.

A Horta de Sant Joan, la decisió de l'alcalde, José Antolí, del PP, ha desencadenat fins i tot una campanya de firmes per demanar a l'ajuntament que deixi votar als seus habitants en el seu mateix municipi. Fa cinc anys, els seus veïns van poder votar sobre la idoneïtat d'instal·lar un parc eòlic a la seva zona. El 9 de novembre, en canvi, no podran pronunciar-se al seu poble sobre el futur de Catalunya. L'alcalde s'ha negat a cedir cap edifici municipal tot i un acord del ple i la recollida de 350 firmes a favor. No reconeix l'acord del ple municipal però no ha donat encara explicacions públiques. La situació ha indignat molts veïns.

L'alternativa és anar a votar a l'institut de Gandesa, a uns 20 quilòmetres d'Horta de Sant Joan. La Generalitat està gestionant un servei de transport públic per facilitar els desplaçaments. A l'institut hi haurà unes taules de votació específiques pels veïns d'Horta, separades de les destinades als veïns de Gandesa.

Anar al contingut