Tarragona

La proposta que l'edifici del Banc d'Espanya a Tarragona es converteixi en una mesquita centra la polèmica electoral

L'alcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal, creu que "es necessita estar incapacitat per processar idees" per dir que a l'edifici del Banc d'Espanya s'hi ha d'instal·lar una mesquita, en referència a la proposta formulada pel candidat d'ICV, Lluís Balart, que avui ha dit que el seu grup també proposa ubicar-hi una biblioteca malgrat haver dit aquest dilluns que s'hi podria instal·lar una mesquita. La número dos de la candidatura del PSC, Dolors Herrera, ha remarcat la voluntat de crear una regidoria "de dones i per a les dones", mentre que el president del PP, Josep Piqué, ha dit a Valls que el seu partit és la "garantia de canvi" "per no tornar a governs d'esquerres". Finalment, el candidat a l'alcaldia per ERC, Sergi de los Ríos, ha destacat la necessitat de millorar les infraestructures culturals perquè la ciutat sigui capital cultural europea l'any 2016.

Actualitzat

L'alcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal, creu que "es necessita estar incapacitat per processar idees" per dir que a l'edifici del Banc d'Espanya s'hi ha d'instal·lar una mesquita, en referència a la proposta formulada pel candidat d'ICV, Lluís Balart. Tant per Nadal com pel candidat convergent, Joan Aregio, al Banc d'Espanya hi ha d'anar una biblioteca i hemeroteca central. CiU proposa crear un consorci per a la lectura pública de Tarragona i coordinar així els equipaments que depenen de diferents administracions.

La número dos de la candidatura del PSC, Dolors Herrera, ha remarcat la voluntat de crear una regidoria "de dones i per a les dones". En la presentació de les propostes de polítiques d'igualtat, Herrera també ha destacat la necessitat de promoure un augment dels mitjans contra la violència de gènere. La consellera de Treball, Mar Serna, també ha volgut participar en la presentació de les polítiques d'igualtat del PSC donant el seu suport al candidat, Josep Fèlix Ballesteros. Serna ha aprofitat l'ocasió per defensar la figura de l'agent per la igualtat, que ha de vetllar perquè es respectin els principis d'igualtat.

El president del PPC, Josep Piqué, ha passejat pels principals carrers de Valls per donar suport al candidat a l'alcaldia i actual regidor popular Francesc Caballero. Piqué diu que el panorama polític a Valls és "complex", i que el PP és la "garantia de canvi" "per no tornar a governs d'esquerres" -que, ha afegit, van deixar molt endeutat l'Ajuntament- i "per no reproduir un govern estrictament nacionalista" -que, en la seva opinió, ha comportat una fiscalitat molt alta. El president del PPC participa aquest vespre en el míting de campanya de l'alcaldable per Tarragona, Alejandro Fernández.

El candidat a l'alcaldia per ERC a Tarragona, Sergi de los Ríos, ha destacat la necessitat de millorar les infraestructures culturals perquè la ciutat sigui capital cultural europea l'any 2016. El projecte cultural d'ERC inclou la ubicació d'una hemeroteca i una biblioteca a l'edifici del Banc d'Espanya, la transformació de la Tabacalera en el Museu Arqueològic i un centre de creació d'art contemporani i la implantació d'un parc tecnològic de recerca a la Savinosa. ERC considera "prioritari" situar Tarragona al capdamunt de l'elit cultural de Catalunya, l'Estat espanyol i del món.

El candidat d'ICV a Tarragona, Lluís Balart, assegura que el seu grup també proposa la ubicació d'una biblioteca a l'edifici del Banc d'Espanya malgrat haver dit aquest dilluns que s'hi podria instal·lar una mesquita. Balart creu que amb aquestes polèmiques declaracions s'ha aconseguit "el que volíem", que era "evidenciar la utilització política de la islamofòbia" d'alguns partits. El candidat ecosocialista i la seva número 2, Arga Sentís, han anunciat que volen crear un institut de la cultura per a la ciutat i estendre els equipaments per tots els barris. ICV ha fet marxa enrere en la idea d'ubicar una mesquita a l'edifici del Banc d'Espanya situat a la rambla Nova de Tarragona. Si més no, així ho ha fet palès el seu candidat, Lluís Balart, que ha assegurat que a l'immoble també li auguren un futur ple de llibres i documents, és a dir, una biblioteca i una hemeroteca tal com demanen altres grups municipals.

Anar al contingut