Madrid

La presidenta del TC diu adéu criticant l'excessiva crispació que va envoltar el recurs sobre l'Estatut

Intercanvi de retrets en el comiat de la presidenta del TC María Emília Casas. La fins ara presidenta l'alt tribunal ha carregat en un discurs molt crític contra la crispació que va envoltar el recurs sobre l'Estatut. Casas ha admès que el recurs va generar massa crispació i ha lamentat les declaracions que van fer càrrecs públics en plena deliberació de l'alt tribunal. Alhora, durant el mateix discurs de comiat durant la presa de possessió dels quatre membres renovats, Casas ha criticat que la renovació de l'òrgan s'hagi allargat tres anys per culpa de les desavinences polítiques. Al seu torn, el PP s'hi ha tornat ràpidament i el seu portaveu en qüestions de justícia, Federico Trillo, li ha respost que ella "ha presidit el període de més desprestigi del TC".

Actualitzat
"El grau de crispació que ha envoltat el recurs sobra la constitucionalitat del nou Estatut d'autonomia de Catalunya ha estat sense cap dubte excessiu", ha dit María Emilia Casas durant el seu discurs de comiat com a presidenta del TC.

Casas també s'ha mostrat molt dura amb els partits polítics, quan ha dit que per culpa de la batalla política s'ha produït un incompliment per la impossibilitat de renovar el Tribunal Constitucional encara que diversos dels seus membres tenien el mandat caducat des de feia anys.

Trillo: "Lamentable final, per a una lamentable etapa"

El PP s'hi ha tornat ràpidament i el seu portaveu en qüestions de justícia, Federico Trillo, li ha respost que ella "ha presidit el període de més desprestigi del TC" i ha acabat seguint la seva pauta, constituint-se en jutge dels altres. "Un lamentable final per a una lamentable etapa", ha afirmat.

Trillo ha afegit que María Emilia Casas podia haver dimitit i no ho va fer i en canvi s'ha mantingut dotze anys al càrrec.

En total, han estat tres anys els que han estat de pròrroga els magistrats nomenats pel Senat, mentre que encara pendents de renovació els magistrats nomenats pel Congrés dels Diputats.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut