Barcelona

La presidenta del Parlament no descarta que la consulta es faci el 2015

La presidenta del Parlament creu que el 2014 hi haurà pregunta precisa i data concreta sobre la consulta sobre l'autodeterminació, però no descarta que s'ajorni fins al 2015. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Núria de Gispert també ha advertit que hi ha la possibilitat que hi hagi un creixement dels moviments populistes a l'estat espanyol davant la proliferació dels casos de corrupció política.

RedaccióActualitzat
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, considera que l'any que ve hi haurà data i pregunta per a la consulta sobre l'autodeterminació, però recorda que, si cal, el pacte entre CiU i ERC permet ajornar-la. Núria de Gispert ho ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio": "Jo crec que es pot arribar perfectament al 2014 amb una data i una pregunta, però que no passa res si, en lloc del 2014, és el 2015".

De Gispert aposta per arribar a un acord amb el govern espanyol sobre el referèndum, però afegeix que el Parlament està tramitant una nova llei que permetrà convocar la consulta sense permís de l'estat.

Pel que fa al "cas Bárcenas", la presidenta del Parlament afirma que Mariano Rajoy ha de donar-ne explicacions, ni que siguin mínimes. Núria de Gispert alerta, sobre l'auge dels moviments populistes, que pot generar l'increment de casos de corrupció: "Aquesta desafecció de la ciutadania cap a la política o cap als polítics no és bona, perquè després poden sortir altres solucions no democràtiques, solucions populistes, que estem veient a l'àmbit d'Europa".

Pel que fa a la negativa de la delegada del govern espanyol a comparèixer al Parlament per informar de les seves competències, de Gispert confia que María de los Llanos de Luna finalment s'ho repensarà i atendrà la petició de la cambra.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut