El dibuix hauria estat 50 anys en mans de la família que el va rebre de les mans del dibuixant

La portada original d'un còmic d'Astèrix, a subhasta malgrat l'oposició de la filla d'Uderzo

Sylvie Uderzo ha presentat una denúncia per "abús de confiança o robatori", però la casa de subhastes ha decidit tirar endavant

Redacció/AgènciesActualitzat

La casa de subhastes Millon ha anunciat aquest dijous que mantindrà la venda d'un dibuix original d'Albert Uderzo prevista per al diumenge 10 de desembre a Brussel·les.

La decisió de tirar endavant s'ha pres malgrat que la filla del dibuixant s'ha oposat a la subhasta, perquè considera que les condicions en què el venedor va adquirir el dibuix són "questionables".

Ara fa una setmana, Sylvie Uderzo va presentar una denúncia per "abús de confiança o robatori", posant en dubte que el particular que diu que ha tingut aquesta obra durant més de 50 anys l'obtingués realment durant la sobretaula d'un sopar amb el seu pare.

El dibuix en qüestió data de 1963 i és l'original de la portada d'"Astèrix i Cleòpatra", un guaix de 32 x 17 cm que es calcula que val entre 400.000 i 500.000 euros.

Però, segons la filla, totes les obres que entregava el seu pare estaven dedicades, i aquesta no ho està.

"Tenim moltes proves per demostrar que n'hi ha moltes altres sense dedicar", remarca Arnaud de Partz, representant de la casa de subhastes.

La casa de subhastes assegura que el pare del venedor era amic d'Uderzo (AFP)

Per demostrar la procedència lícita del dibuix, l'empresa va posar-se en contacte amb Sylvine Uderzo per mostrar-li una fotografia en què asseguren que es veuen junts el dibuixant Uderzo i el pare del venedor de la portada.

"Coneixia bé el seu pare, en aquesta fotografia se'ls veu junts en un sopar", destaca de Partz, que sosté que la il·lustració va ser un regal d'Albert Uderzo, a finals dels anys 60 o principis dels 70, durant un àpat amb amics a casa seva.

Un cop han decidit tirar endavant la subhasta, els responsables de l'empresa encreuen els dits perquè la polèmica no afecti el valor de l'obra, i fins i tot insten la família del dibuixant a fer una oferta per quedar-se la peça:

"Mai és agradable tenir una queixa, sobretot quan els arguments són infundats. Així que, és clar, esperem que no afecti l'obra d'art. Diumenge [la família d'Uderzo] hauria de venir, perquè realment és una oportunitat excepcional per adquirir aquest dibuix, i no crec que hi hagi una segona oportunitat, com a mínim ben aviat."

En la portada del còmic d'"Astèrix i Cleòpatra", Uderzo va voler parodiar el cartell de la superproducció de Hollywood "Cleòpatra", del 1963, que en aquell moment va ser la pel·lícula més cara de l'època.

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut