La policia macedònia llança gasos lacrimògens contra els refugiats que esperen poder passar la frontera amb Grècia

Uns 300 refugiats iraquians i sirians han trencat el cordó policial grec i han intentat tallar els filferros de la línia divisòria

RedaccióActualitzat

Tensió a la frontera entre Grècia i Macedònia. Uns 300 refugiats iraquians i sirians han trencat el cordó policial grec i han intentat tallar els filferros de la línia divisòria entre els dos països. La policia ha respost llançant gasos lacrimògens.

Les autoritats de Macedònia restringeixen el pas fronterer. Aquest diumenge han obert la frontera durant set hores i han deixat passar un petit grup de refugiats de Síria i l'Iraq, però encara hi ha 7.000 persones esperant per passar.

Mentrestant, aquest matí han arribat al port del Pireu 2.000 refugiats més, provinents de les diverses illes gregues que hi ha al mar Egeu.

El govern grec ha demanat a la Unió Europea 450 milions d'euros suplementaris per poder costejar l'assistència als refugiats. El ministre hel·lè de Migracions adverteix que a les pròximes setmanes el nombre de refugiats pot augmentar fins als 70.000 i, per tant, caldrà obrir nous centres d'acollida temporal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut