Barcelona

La polèmica llibreria Europa convida un historiador condemnat per negar l'Holocaust

La llibreria Europa de Barcelona, coneguda per la venda de llibres que neguen l'Holocaust, ha convidat a fer una conferència un historiador condemnat per la negació de l'extermini perpetrat pel nazisme. Es tracta del britànic David Irving, que va ser sentenciat a tres anys de presó a Àustria per aquest fet. Irving, que està en llibertat condicional, té previst oferir-hi una conferència dissabte. Fa només uns dies, el mateix establiment va estar envoltat de polèmica per haver convidat un exlíder del Ku Klux Klan, David Duke. Finalment, la xerrada es va suspendre.

Actualitzat
David Irving va ser condemnat a tres anys de presó per haver qüestionat, durant dues intervencions públiques a Àustria el 1989, que Adolf Hitler dirigís un pla sistemàtic per exterminar els jueus a Europa. L'historiador va passar diversos mesos en una presó de Viena, on va tornar a negar els fets. El desembre de l'any passat va ser repatriat, després d'haver complert un terç de la condemna.

Irving té prevista la conferència "Empresonant opinions" i també signarà exemplars del seu últim llibre. Des de la llibreria Europa el defineixen com un "historiador de reconegut prestigi internacional i un dels autors de més èxit". També justifiquen la condemna a Àustria per "delictes d'opinió, pel resultat políticament incorrecte de les seves documentades investigacions històriques.

El 24 de novembre passat, es va haver de suspendre la conferència de l'exlíder del Ku Klux Klan per evitar incidents. Per denunciar la presència del conferenciant, desenes de persones es van manifestar al costat del local.
Anar al contingut