Barcelona

La plataforma Som Catalunya, Somos España es manifesta a favor de la vigència de la Constitució

Hi han participat membres del PP, de Ciutadans i d'UPyD. La direcció del PSC, però, ha declinat ser-hi malgrat les constants crides des del PP i C's, al·legant que no contribueix a donar sortida a l'encaix entre Catalunya i Espanya. Els organitzadors xifren en 30.000 els assistents i la Guàrdia Urbana assegura que eren 5.000 manifestants.

RedaccióActualitzat

Milers de ciutadans, 30.000 segons els organitzadors i 5.000 segons la Guàrdia Urbana, han acudit a la crida de la plataforma Som Catalunya, Somos España, per reivindicar la vigència de la Carta Magna davant l'independentisme.

Sota el lema "¡Juntos! Per un futur democràtic i plural", la manifestació ha arrencat a la plaça d'Urquinaona a les dotze del migdia i ha baixat per la Via Laietana, fins a arribar a la plaça de Sant Jaume, on s'ha donat per finalitzada davant la Generalitat.

Entre els manifestants s'han vist nombroses pancartes reclamant "seny", "unitat", "democràcia", "llibertat" i una "España unida", redactades en castellà i en català, i acompanyades gairebé sempre de banderes espanyoles i algunes de catalanes, així com del PP.

El càntic més corejat ha estat "No nos engañan, Cataluña és España!". També s'han pogut veure pancartes amb els lemes "Sensatez, juntos", "Estrellats, no gràcies"  o "Un divorci, mal negoci".

Rivera i Camacho reivindiquen la Constitució

A la capçalera hi han estat presents la líder del PP Català, Alícia Sánchez-Camacho; el president de Ciutadans, Albert Rivera, i el dirigent d'UPyD a Catalunya, Ramon de Veciana, així com altres dirigents, com el vicepresident del Parlament Europeu, Aleix Vidal-Quadras.

Rivera ha reivindicat la Constitució i la unitat d'Espanya pels carrers del Barcelona. Rivera ha reclamat exaltar la Carta Magna i la seva vigència, "sobretot a Catalunya", per fer front al president de la Generalitat, Artur Mas, i al líder d'ERC, Oriol Junqueras.

Abans de participar amb la seva militància en la manifestació, Sánchez-Camacho ha fet un acte a la plaça del Rei de Barcelona, on ha remarcat que la Carta Magna està vigent i s'ha de fer complir per evitar "que alguns ens separin i trenquin Espanya".

Una Constitució "oberta i versàtil"

Segons el portaveu de la plataforma Som Catalunya, Somos España, l'exdiputat de Ciutadans José Domingo, amb aquesta convocatòria "no es pretén defensar una Constitució encotillada ni immutable, sinó oberta i versàtil, capaç d'acollir l'enorme complexitat i diversitat que té la societat espanyola".

Els socialistes catalans han estat els grans absents a la manifestació. Durant els últims dies, PP i C's els hi han fet constants crides, però el PSC ha justificat la seva absència al·legant que no contribueix a donar sortida a l'encaix entre Catalunya i Espanya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut