Caldes de Montbui

La plataforma Decidim.cat recomana tres dates per fer les consultes independentistes

La plataforma sobiranista Decidim.cat ha reunit una cinquantena d'alcaldes a Caldes de Montbui per coordinar la celebració de consultes populars per la independència similars a la d'Arenys de Munt. La plataforma ha recomanat tres dates per celebrar consultes: el 12 de desembre, el 28 de febrer i el 25 d'abril. La plataforma també ha aprovat un protocol organitzatiu amb tots els passos a seguir per convocar les consultes, que, entre altres coses, fixa la pregunta que es farà a tots els municipis que acabin organitzant els referèndums. I per estructurar les campanyes, han creat una coordinadora general encapçalada per Alfons López Tena, exvocal del Consell General Poder Judicial.

Actualitzat
De moment, 71 municipis catalans han acordat, en el ple dels seus ajuntaments tirar endavant una consulta d'independència igual que la d'Arenys de Munt. Segons la plataforma organitzadora, Decidim.cat, 45 municipis més tenen previst aprovar-ho en les setmanes vinents. El diferent ritme d'uns i altres, amb municipis "més verds i altres més madurs en el procés", aconsella que no es vagi a buscar una única data per fer la consulta. Per això, la plataforma ha proposat espaiar-ho en el temps i celebrar-les entre el 12 de desembre i el 25 d'abril, amb una tercera data que podria ser el 28 de febrer.

A la reunió s'ha acordat crear una comissió d'enllaç entre Decidim.cat i altres entitats sobiranistes que representen la "societat civil organitzada", com la Plataforma pel Dret a Decidir, Òmnium Cultural o Sobirania i Progrés, entre d'altres. A més, s'ha aprovat un protocol que inclou l'estructura de la plataforma, amb Alfons López Tena com a coordinador general, i el procediment per organitzar la consulta.

La pregunta que es farà al ciutadà serà: "Està d'acord que la nació catalana es converteixi en un estat de dret independent, democràtic i social integrat a la Unió Europea?". Podran participar en les consultes els majors de 16 anys empadronats al municipi on s'organitzi la consulta "sense discriminació de la nacionalitat".

Des de la plataforma insisteixen que el debat sobre la independència de Catalunya té més sentit que mai, com una via per sortir de la crisi, i han posat èmfasi en el fet que el procés sigui "rigorós i seriós", i que es desenvolupi en un clima de normalitat.

Decidim.cat és una plataforma que aglutina més de 1.300 càrrecs electes d'arreu dels Països Catalans (amb presència de més de 170 alcaldes i 450 municipis), i té per objectiu promoure la consciència nacional i el reconeixement i exercici del dret democràtic d'autodeterminació del poble català.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut