Barcelona

La Plataforma d'Afectats per les Hipoteques reclama reformes en la llei actual

Quedar-se sense casa i haver de pagar part de la hipoteca. Això és el que la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques vol evitar i per aconseguir-ho reclama reformes legislatives urgents. Ho fa a través d'una campanya de recollida de signatures, també a través d'internet, a la qual s'han sumat el Col·legi d'Advocats de Barcelona i altres entitats. Segons la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques, des del 2008 fins a final d'aquest any aquesta situació afectarà unes 350.000 famílies.

Actualitzat
La Plataforma d'Afectats per les Hipoteques demana reformes en les lleis actuals que instaurin el que es coneix com a "dació en pagament", és a dir, que si algú que no pot pagar la hipoteca lliura les claus del seu habitatge al banc, això serveixi per condonar el deute contret.

Actualment aquest sistema, vigent als Estats Units i a alguns països europeus, no és possible a Espanya. Segons denuncia la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques al seu web, la llei d'enjudiciament civil té un article molt polèmic. Es tracta del 671, que estableix que si una persona o família no pot pagar la hipoteca i la subhasta de l'immoble queda deserta, el banc es pot adjudicar la casa per un 50% del seu valor de taxació i  reclamar la resta del deute, a més dels interessos i les despeses que ocasioni el procés judicial.

Per evitar situacions d'aquest tipus, que segons la plataforma afectarà unes 350.000 famílies des del 2008 fins a final d'aquest any, la plataforma demana la "dació en pagament". I ho fa a través d'una recollida de signatures, també a través d'internet, a la qual s'ha afegit el Col·legi d'Advocats de Barcelona i altres entitats. En la seva proposta, la plataforma reclama un canvi a la legislació, com a França, Alemanya, el Regne Unit o Portugal.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut