Sitges

"Jupiter's moon"guanya el Premi a la Millor Pel·lícula del Festival de Sitges

"Thelma", del noruec Joachim Trier, s'ha endut el Premi Especial del Jurat

RedaccióActualitzat

La cinquantena edició del Festival de Cinema de Sitges ha donat el seu gran premi a la pel·lícula hongaresa "Jupiter's moon", de Kornél Mundruczó, un drama fantàstic que aborda la crisi dels refugiats.

El jurat ha destacat la "valentia" del director hongarès per barrejar la fantasia amb un tema tan actual. "Jupiter's moon" segueix el periple d'un jove sirià fins a territori hongarès. Un cop travessa la frontera, la policia li dispara i adquireix el poder de levitar. Una tragèdia barrejada amb thriller sobrenatural i denúncia política que també s'ha endut el premi als millors efectes especials.

 

Premi Especial del Jurat per un altre drama amb poders sobrenaturals del director noruec Joachim Trier, "Thelma", una estudiant que, sota l'aparença d'una epilèpsia i en un entorn repressiu, s'adona, angoixada, que té uns poders que poden ser devastadors.

"Thelma" s'ha endut dos guardons més: Millor Guió i Méliès d'Argent.

Coralie Fargeat s'ha endut el Premi a la Millor Direcció per la seva òpera prima "Revenge", que també ha guanyat el Premi Citizen Kane a la Millor Direcció Novell.

El Premi a la Millor Interpretació Masculina ha estat per a Rafe Spall, per "The ritual".

El Premi a la Millor Interpretació Femenina se l'ha endut Marsha Timothy, per "Marlina the murderer in four acts".

La comèdia negra catalana d'Albert Pintó i Caye Casas, "Matar a Dios", ha obtingut el Gran Premi del Públic. I el tàndem de directors ha fet doblet amb el Millor Curtmetratge: "R.I.P".

 

El Premi de la Crítica l'han compartit "As Boas Maneiras", de Juliana Rojas i Marco Dutra, i "El sacrificio de un ciervo sagrado" de Yorgos Lanthimos.

"A ghost story", de David Lowery, s'ha hagut de conformar amb el Premi de Fotografia i el Premi Jurat Carnet Jove.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut