El company sentimental va intentar vendre dos milions de dosis d'AstraZeneca (Unsplash/Mika Baumeister)

La parella d'Ayuso va intentar vendre vacunes cinc vegades més cares a la Costa d'Ivori

Tot i que el govern del país africà va frustrar l'acord per l'elevat preu de les dosis, Alberto González Amador va intentar colar a Hisenda una factura falsa de més de 900.000 euros vinculada a l'operació, segons eldiario.es

El rastre de les factures falses amb què la parella d'Ayuso hauria defraudat a Hisenda 350.000 euros revelen alguns dels negocis que el comissionista va intentar tirar endavant en els pitjors moments de la pandèmia.

Per exemple, mirar de vendre vacunes a la Costa d'Ivori cinc vegades més cares del que costaven. És el que destapa eldiario.es aquest dilluns, que explica que l'operació consistia a vendre dosis d'AstraZeneca a uns 15 euros i mig, quan en realitat no costaven més de tres euros.

En total, Alberto González Amador hauria ofert dos milions de dosis, que haurien suposat un acord de gairebé 35 milions d'euros. D'aquests, l'empresari es reservava més de dos milions d'euros en comissions.

Segons revela la publicació, el govern del país africà va frustrar l'acord per l'elevat preu de les dosis.


Seguint el fil d'un pagament inexistent

Tot i que l'acord no va tirar endavant, la parella d'Ayuso va intentar colar com a despesa la part que li corresponia a un soci en comissions. Ho hauria fet presentant una minuta falsa de 922.585 euros, malgrat que en realitat mai els va haver de pagar.

Eldiario.es assegura que tot plegat consta en un informe de l'Agència Tributària que ha servit de base per a la denúncia de la Fiscalia. Seria el mateix González Amador qui dona tots els detalls, en una carta a la inspecció d'Hisenda que s'ha incorporat a l'expedient judicial.

L'empresari hauria explicat en primera instància que va aportar la factura del seu soci perquè havien recorregut la negativa del govern de la Costa d'Ivori i encara esperaven vendre les vacunes.

Però l'Agència Tributària no s'ho creu i diu que quan va presentar la factura ja s'havia resolt tot. Considera que no es tracta d'un error, sinó d'un "patró organitzat" tendent a "evitar la tributació", segons detalla el diari.

En la mateixa línia va el diari El País, que aquest dilluns publica que l'ens veu el frau de 350.000 euros de la parella d'Ayuso amb factures falses com quelcom deliberat, conscient i amb intenció.

Ayuso acusa el PSOE d'actuar de manera "chavista"

Qüestionada sobre si tot plegat afecta el seu crèdit polític, en haver fet una defensa fèrria de la seva parella fa uns dies, Isabel Díaz Ayuso s'ha defensat atacant.

En concret, ha tornat a apuntar el PSOE, esquitxat pel cas Koldo, i que aquest dilluns ha tornat a demanar la seva dimissió.

La presidenta madrilenya assegura va en contra seva "a la desesperada" i ha titllat de "chavista" el fet que, segons ella, s'utilitzin els "poders de l'Estat" contra la seva parella.

Ayuso també ha tret ferro a les amenaces del seu cap de gabinet, Miguel Ángel Rodríguez, al diario.es per les diferents informacions sobre els negocis d'Alberto González Amador.

En concret, el qui també va ser mà dreta d'Aznar, va assegurar a una periodista d'aquest mitjà que els "trituraran i que hauran de tancar".

Però fidel a la seva oratòria sense embuts, Ayuso s'hi ha referit dient: "A veure si ara tampoc ens podem enfadar".

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, aquest dilluns (EFE/Chema Moya)
ARXIVAT A:
Frau fiscalComunitat de MadridIsabel Díaz AyusoCas Koldo
Anar al contingut