Alberto González Amador amb Isabel Díaz Ayuso
Alberto González Amador amb Isabel Díaz Ayuso

La parella d'Ayuso, citada a declarar per un frau de 350.000 euros a Hisenda

L'empresari Alberto González està investigat per defraudar Hisenda en contractes durant la pandèmia per vendre material sanitari

RedaccióActualitzat

Alberto González Amador, parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, haurà de declarar davant el jutge com a investigat per frau a Hisenda.

El jutjat d'instrucció número 19 de Madrid l'ha citat a declarar el 20 de maig per dos presumptes delictes de frau a Hisenda i un de falsedat en document mercantil.

Hi ha quatre persones més citades a declarar com a investigats l'endemà. Són empresaris que haurien emès factures falses.

La justícia investiga dos delictes de defraudació tributària per l'impost de societats dels anys 2020 (155.000 euros) i 2021 (195.951 euros). En total, sumen més de 350.000 euros de frau.

La jutgessa també veu indicis d'un suposat delicte de falsedat en document mercantil per unes factures que no es corresponen amb els serveis que es van fer. Les haurien presentades per rebaixar la quota tributària que tocava presentar realment.


Què investiga la jutgessa

La magistrada dona així versemblança a la denúncia de la Fiscalia, que es basa en un informe de l'Agència Tributària referit a l'empresa Maxwell Cremona SL. González Amador va dirigir l'empresa i en figura com a administrador únic.

L'informe de l'Agència Tributària indica que Maxwell Cremona va veure com creixien els seus ingressos després de la intermediació en una operació de venda de material sanitari el 2020, quan va començar la pandèmia.

ARXIVAT A:
CorrupcióComunitat de MadridIsabel Díaz Ayuso
Anar al contingut