Barcelona

La PAH retira la ILP per la dació en pagament perquè considera que el PP l'ha "desvirtuat"

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca han retirat la iniciativa legislativa popular per la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i el lloguer social com a mesura de protesta per considerar que el PP ha aprofitat la tramitació parlamentària del projecte de llei per eliminar les principals peticions d'aquesta iniciativa ciutadana.

RedaccióActualitzat
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca han retirat la iniciativa legislativa popular per la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i el lloguer social. Les entitats promotores d'aquesta ILP han pres aquesta decisió com a mesura de protesta per considerar que el PP ha aprofitat la tramitació parlamentària del projecte de llei per eliminar les principals peticions d'aquesta iniciativa ciutadana.
Segons el comunicat que la PAH ha publicat al seu web, la proposta de "mesures urgents per reforçar la protecció als deutors hipotecaris, la reestructuració de deute i lloguer social desconeix les pretensions legítimes de la ILP: la dació en pagament retroactiva; la paralització dels desnonaments que afectin vivendes habituals de deutors hipotecaris i la possibilitat que les persones afectades puguin continuar en les seves vivendes en règim de lloguer social".

Per la PAH, la proposta del PP és una "burla" als interessos dels afectats per processos d'execució hipotecària i a la societat en general i "elimina qualsevol rastre de la ILP per la dació en pagament". Amb el projecte del PP, afegeixen, els populars, "no resolen el problema social del deute hipotecari" i el dret a una vivenda digna "queda supeditat als interessos de les entitats financeres".

Per tot plegat, les entitats promotores de la ILP, que havia aconseguit més d'1.400.000 signatures d'adhesió, conclouen, el PP "continuarà condemnant a la pobresa i a l'exclusió social centenars de milers de persones".

Precisament, s'ha adoptat la mesura quan la comissió d'Economia del Congrés ha d'aprovar el projecte de reforma de la llei hipotecària abans de remetre'l al Senat.

L'etiqueta #ExigimosNuestraILP ja s'ha convertit en "trending topic".

Coincidint amb el debat al Congrés, desenes de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH s'han concentrat a les proximitats del recinte. La protesta a la plaça Neptú s'ha allargat dues hores i ha acabat a les quatre de la tarda, quan han fet un minut de silenci després de saber que s'havia aprovat un projecte de llei que no inclou la dació en pagament que reivindicaven a la Iniciativa Legislativa Popular.
 
L'acte de protesta s'ha fet d'esquena al Congrés i ha acabat amb crits de "vergonya".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut