Salt

La PAH ocupa un bloc de pisos buits a Salt propietat d'un banc per cedir-lo a famílies desnonades

La PAH cedirà els habitatges, propietat del Banc Mare Nostrum, a famílies desnonades i té la intenció d'ocupar també un solar que hi ha al costat de l'edifici per convertir-lo en horts urbans.

RedaccióActualitzat
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Girona ha ocupat aquest divendres un bloc de pisos a Salt per cedir-lo a famílies desnonades. Es tracta d'un edifici de nova construcció, propietat del Banc Mare Nostrum i on no hi viu ningú.

A l'immoble, situat al carrer Doctor Castany número 91, just al davant de l'entrada de l'Hospital Santa Caterina de Salt, hi ha deu pisos d'obra nova que ja estan acabats i equipats amb electrodomèstics. Per ara només s'ha ocupat un dels habitatges del primer pis però la intenció és, progressivament, anar ocupant la resta del bloc de forma indefinida.

La plataforma justifica l'ocupació d'habitatges buits i denuncia la falta de voluntat negociadora de les entitats bancàries. L'entitat també ha ocupat aquest dissabte un solar que hi ha al costat de l'edifici i hi ha començat a fer horts urbans.

Actuació ràpida

La plataforma havia preparat l'acció enmig d'un gran secretisme i de manera que fos ràpida per evitar que la policia hi actués. Ni tan sols ho sabien els assistents a l'assemblea setmanal d'aquest divendres, que van ser cridats a participar en una acció pacífica "però molt important". Hi van participar unes 200 persones, que van bloquejar l'entrada de l'edifici mentre un altre grup hi entrava i penjava pancartes als balcons.

Agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra van fer acte de presència però no van intervenir. Un cop ocupat l'edifici, cal una denúncia dels propietaris per tal que el jutge autoritzi el desallotjament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut