Pla mitjà del membre de la PAH Juanjo Ramón durant una atenció als mitjans davant una oficina de Bankia, el 10 d'abril del 2019. (Horitzontal)
Pla mitjà del membre de la PAH Juanjo Ramón durant una atenció als mitjans davant una oficina de Bankia, el 10 d'abril del 2019. (Horitzontal)

La PAH avisa que entra "en campanya" i amenaça amb 'escratxes' als partits que no prioritzin l'habitatge el 28-A

Actualitzat

ACN Barcelona.-La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca avisa que entra en campanya per les eleccions del 28-A i planteja un pla de xoc perquè els partits agafin les demandes de l'habitatge com a centrals. En una roda de premsa dos dies abans que comenci la campanya oficial, el lobby de l'habitatge amenaça amb 'escratxes' i amb "denunciar i marcar" els partits polítics que no contemplin aquesta problemàtica com a prioritària al seu programa. D'altra banda, el membre de la plataforma Juanjo Ramón ha explicat que no canviaran les exigències en funció del govern que hi hagi perquè, segons ha afirmat, l'experiència demostra que "no hi ha diferència" entre els governs d'esquerres i els de dretes que hi ha hagut fins a moment. Així, ha assegurat que la PAH es compromet a tornar a plantejar totes les seves demandes un cop hi hagi un executiu conformat perquè centrin el debat.

Durant l'atenció als mitjans, el membre de la PAH ha preguntat a les formacions si es comprometen a acabar amb els desnonaments, encara que ha lamentat que ja saben que les respostes seran "de maquillatge i de mentida". En aquest sentit, ha explicat que seria "ràpid i efectiu" només aplicant els tractats internacionals de les Nacions Unides, segons les quals no hi pot haver desnonament sense reallotjament garantit. De fet, ha recordat que aquest tractat està firmat des del 2010 però no es compleix.Pel que fa a les mesures plantejades, Ramón ha insistit en la necessitar que s'ampliï "urgentment" el parc públic d'habitatge, que ha remarcat que a Espanya és de l'1,5% mentre que a Europa del 20%, així com que s'incrementi la despesa pública en aquest, que actualment a Espanya es troba en el 0,1% del PIB mentre que hauria de ser del 0,7%. En aquest sentit, i per facilitar l'augment de pisos públics, també han reiterat que cal que Bankia i la Sareb, així com els 'fons voltor', posin a disposició pública els seus pisos.Com a tercera demanda, la PAH vol que s'ampliï la moratòria de suspensió dels desnonaments, encara que ha criticat que de moment "no ha servit de res" perquè, com ha recordat, hi va haver fins a 60.000 desnonaments el 2018.Amb aquestes reivindicacions la PAH dóna el tret de sortida a la seva pròpia campanya per al 28-A, en la qual pretenen que les demandes en habitatge prenguin un paper central. Així, a banda de la denúncia dels partits que no la prioritzin, Ramón ha avisat que estaran "vigilant i denunciant" a tothom que no estigui a favor del dret a l'habitatge, així com explicant i visibilitzant les seves apostes al carrer.

Anar al contingut