Barcelona

La nova selectivitat permetrà als estudiants poder pujar nota amb dos exàmens voluntaris

Ja se saben els detalls de la nova selectivitat que es començarà a aplicar a partir del juny de 2010. Els set exàmens obligatoris actuals es quedaran en cinc i els estudiants podran fer-ne un o dos de voluntaris de temàtica relacionada amb la carrera que vulguin fer per pujar nota. També canviarà l'aprovat. Si fins ara la selectivitat se supera amb un quatre, a partir del 2010, serà amb un cinc. Hi haurà més canvis de cara al 2012 que és quan es començaran a fer exàmens orals d'anglès.

Actualitzat

La selectivitat actual inclou set exàmens obligatoris: comentari de text, català, castellà, llengua estrangera, dos exàmens de la branca de Batxillerat estudiada i un d'una modalitat que escull l'alumne.

A partir del 2010 hi haurà cinc proves obligatòries: comentari de text, català, castellà, llengua estrangera i un darrer de la branca de Batxillerat estudiada. A banda d'aquests exàmens, n'hi haurà dos més de voluntaris. Només serviran per pujar nota i hauran d'estar relacionats amb la carrera que voldrà estudiar l'alumne.

Actualment els estudiants que fan la selectivitat aproven amb un quatre de mitjana dels set exàmens, però a partir del 2010 passaran les proves si treuen un cinc o si treuen un quatre tenint una nota mitjana de batxillerat de sis.

També hi haurà canvis a partir del 2012. Fins ara només hi ha un examen escrit de llengua estrangera, però més endavant serà oral i servirà per pujar nota.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut