Un dels llargmetratges que s'han pogut veure aquests dies a Lleida.
La mostra ha portat a Lleida les millors projeccions internacionals del sector.
Lleida

La mostra de cinema d'animació Animac tanca portes després de rebre 18.000 assistents

Lleida s'ha "animat" els últims quatre dies amb les millors produccions d'animació internacionals. La mostra ha atret 18.000 assistents i més de 200 professionals del sector, entre realitzadors, productors i inversors. S'hi han pogut veure productes de gran nivell artístic i creatiu i, per primera vegada, s'ha ofert l'oportunitat a productes catalans pensats per a televisions nacionals i internacionals per donar-se a conèixer a través del programa Animats TV Fòrum.

Actualitzat
La mostra ha comptat amb la Xina com a país convidat i aquesta invitació s'ha materialitzat amb la visita de Liuyi Wang, un dels personatges més influents de la indústria de l'animació asiàtica.

Wang ha presentat una selecció significativa de la creació digital que s'està fent actualment en les escoles xineses, així com la projecció d'un cicle de pel·lícules creades aplicant les tècniques de la pintura xinesa tradicional amb l'objectiu d'explicar contes populars.

Altres cineastes de reconeixement internacional també han estat a Lleida, com Bruce Bickford, de qui s'ha fet una retrospectiva, o Shamil Majumdar, de Disney.

L'aposta pel cinema d'autor és un dels segells característics de la mostra i, per això, en la programació s'han mantingut activitats com Animac Campus i Animac Mentors, que ja van estar presents en la passada edició i que estan enfocades a potenciar nous projectes i creadors.
Anar al contingut