Pablo Molinero (Guillem Agulló) i Gloria March (Carme Salvador), a "La mort de Guillem"
Pablo Molinero (Guillem Agulló) i Gloria March (Carme Salvador), a "La mort de Guillem"

"La mort de Guillem", premi del públic al Festival de Televisió de Los Angeles

És el primer reconeixement internacional de la història sobre el dol provocat per l'assassinat del jove Guillem Agulló, l'any 93, a mans d'un grup d'ideologia feixista

RedaccióActualitzat

"La mort de Guillem", la pel·lícula de Carlos Marques-Marcet a partir de la figura del jove antifeixista valencià Guillem Agulló, ha guanyat el premi del públic al Festival de Televisió de Los Angeles.

Presentada al Festival de Màlaga, es va estrenar l'any passat en emissió conjunta per TV3, IB3 i À Punt, la cadena pública valenciana, amb bones xifres d'audiència.

La pel·lícula se centra en el dol provocat per l'assassinat del jove Guillem Agulló, l'any 93, a mans d'un grup d'ideologia feixista.

Guillem Agulló
Guillem Agulló

Guanyadora de tres premis de l'Audiovisual Valencià, "La mort de Guillem" també és candidata al Gaudí com a millor pel·lícula de televisió. El premi del públic de Los Angeles és el seu primer reconeixement internacional. 

El director i guionista Carlos Marques-Marcet és especialment conegut pel seu primer llargmetratge de ficció, "10.000 km", que el 2014 va aconseguir diversos guardons, entre els quals la Bisnaga d'Or del Festival de Màlaga, el Goya a la millor direcció novella i tres Gaudís, entre els quals el de millor direcció.

També ha obtingut el màxim reconeixement del Festival de Màlaga amb "Els dies que vindran", del 2019.

ARXIVAT A:
CinemaGuillem AgullóExtrema dreta
Anar al contingut