La ministra de Justícia, Pilar Llop, s'ha declarat satisfeta per la sentència contra Puigdemont
La ministra de Justícia, Pilar Llop, s'ha declarat satisfeta per la sentència contra Puigdemont (EFE/Mariscal)

La Moncloa aplaudeix la sentència contra Puigdemont: "Ha de presentar-se davant la justícia"

La ministra de Justícia, Pilar Llop, considera la sentència del TGUE sobre la immunitat un "aval indubtable a les institucions i la justícia espanyoles"

Irene Vaqué ReigActualitzat

El govern espanyol ha aplaudit la decisió del Tribunal General de la Unió Europa que confirma la pèrdua d'immunitat de l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí. 

La sentència encara no és ferma i la defensa de Puigdemont ha anunciat que hi presentaran recurs. Tot i això, en declaracions als mitjans, la ministra de Justícia, Pilar Llop, ha considerat que és un aval clar a l'estratègia tant de La Moncloa com del Tribunal Suprem

"Ha desestimat íntegrament les demandes del ciutadà Puigdemont i ha avalat íntegrament la decisió del Parlament Europeu sobre l'aixecament de la immunitat. El govern està molt satisfet perquè aquesta sentència és un aval indubtable a les institucions i a la justícia espanyola i també al Parlament Europeu." 

A partir d'aquí, ha dit Llop, el que ha de fer Puigdemont és comparèixer davant la justícia espanyola. 

"El ciutadà Puigdemont s'ha de presentar davant l'acció de la justícia. Aquesta és la seva obligació com a ciutadà." 

Justament, el jutge del Suprem Pablo Llarena ha de decidir ara si reactiva les euroordres contra els polítics independentistes. 

La ministra ha reivindicat que Espanya "és un estat de dret" i ha presumit que el govern liderat per Pedro Sánchez els últims 5 anys ha fet "que la llei es compleixi a Catalunya", a diferència de quan manava el PP "i els responsables fugien de l'acció de la justícia". 

Llop ha assegurat que en els últims cinc anys el govern espanyol ha "treballat per la convivència a Catalunya" i "per refer ponts" sempre "dins del marc de la legalitat i del respecte a l'estat de dret".

També la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha expressat la satisfacció per una sentència que "ratifica la posició del govern" i que "empara les institucions europees". Rodríguez també ha defensat que els exiliats "han de rendir comptes davant la justícia espanyola" i ha remarcat que "es van fugar" quan governava el PP. 
 

El president de la comissió d'afers jurídics de l'Eurocambra, de Cs: "Hem estat impecables"

L'eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez, president de la comissió d'afers jurídics de l'Eurocambra, que va aprovar l'informe favorable a la retirada de la immunitat, ha celebrat una sentència que, apunta, "avala el bon nom i la feina" d'aquesta institució. 

En una roda de premsa, Vázquez ha remarcat que la sentència demostra que la feina que van fer va ser "impecable" i ha denunciat les "pressions i amenaces" rebudes: 

"Hem patit intoxicacions, amenaces, pressions sense precedents en la història d'aquesta casa en un procediment de suplicatori. Tot i això, la sentència confirma el que ja sabíem, que el procés d'aixecament de la immunitat ha estat impecable i amb totes les garanties."

Vázquez ha afegit que els últims tres anys han estat "molt durs per als funcionaris del Parlament i la ciutadania espanyola", així com per a "tots els europeus que creuen en les lleis, la justícia i les normes que ens hem donat entre tots". 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontToni ComínClara PonsatíTribunal Suprem Moncloa
Anar al contingut