Barcelona

La meitat de les mares segueixen donant el pit als fills als sis mesos de vida

Cada cop més dones a Catalunya opten per l'alletament matern i també són cada cop més les que decideixen mantenir aquest tipus d'alimentació per als seus nadons fins a l'any. Això ho diu una enquesta presentada pel Departament de Salut sobre la lactància materna a Catalunya, que diu que la meitat de les mares catalanes segueixen donant el pit als fills fins als sis mesos de vida. L'estudi de Salut sobre alletament matern s'ha fet amb més de 1.500 mares.

Actualitzat
El 82% de les dones catalanes decideixen donar el pit als fills quan neixen. Als tres mesos ho fan el 70% i segueixen amb aquesta pràctica als sis mesos gairebé la meitat. Això representa un increment del 46% respecta a fa cinc anys.

Als nou mesos, l'increment és del 84% i a l'any, del 76%, ja que són un 31% i un 22%, respectivament, les dones que continuen donant el pit.

Antoni Placència, director general de Salut Pública, atribueix aquesta millora a la feina de tot el sector implicat: "Hem fet més accessible, més entenedor, el coneixement per a les mares dels beneficis que significa l'alletament matern."

Entre els elements que frenen aquest tipus d'alletament hi ha el tabaquisme, els nadons que neixen amb baix pes i el naixement prematur.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut