La meitat de catalans tenen por de tornar a l'activitat habitual després del confinament

Segons el Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio, només un de cada deu no té gens de por

RedaccióActualitzat

Després de dos mesos i mig confinats, el temor a reprendre l'activitat habitual s'ha apoderat de molts catalans. Segons el Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio, la població està dividida: la meitat dels enquestats veu amb por o molta por tornar a la vida normal. Només 1 de cada 10 no té gens de por.

I és que les mesures decretades per al desconfinament no generen gaire confiança. Els que no hi confien gens o poc sumen el 32%, una xifra similar a l'altre costat de la balança, és a dir, els que hi confien força o molt.

 

Una de les mesures de seguretat implantades és la distància física de 2 metres. Sobre quant creuen els catalans que durarà aquesta mesura, gairebé el 40% apunten que s'allargarà tot l'any i un 17% creuen que serà per sempre. En canvi, els més optimistes creuen que o bé es retirarà immediatament, més del 17% dels enquestats, o que serà passat l'estiu, un 26%.

 

Els resultats són similars quan es pregunta per l'altra mesura implantada: l'ús obligatori de la mascareta, si no es pot garantir la distància física, i la recomanació d'utilitzar guants. Si bé el 17% creuen que al juny s'eliminarà la mesura, el 20% creuen que s'allargarà fins a finals d'estiu.

A l'altre costat de la balança hi ha el 43% que creuen que, fins a finals d'any, seguirem portant mascareta i el 14% creuen que la mesura serà de per vida.

 

El Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio incorpora les dades de 2.400 enquestes en línia fetes per GAPS agafant com a univers les persones d'entre 18 i 80 anys de municipis de Catalunya. El treball de camp s'ha fet en sis setmanes: setmana 1, el 3 i 4 d'abril; setmana 2, el 10 i 11 d'abril; setmana 3, el 17 i 18 d'abril; setmana 4, el 24 i 25 d'abril; setmana 5, el 8 i 9 de maig, i setmana 6, el 22 i 23 de maig.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut