La marxa, ja a Barcelona. (Foto: @assembleagroga)
En vuit dies han fet 135 quilòmetres. (Foto: @assembleagroga)
Barcelona

La Marxa per l'Educació arriba a Barcelona després de recórrer 135 km en vuit dies

La protesta, impulsada per una plataforma de pares, docents i estudiants, ha travessat en vuit dies les comarques del Ripollès, Osona, Vallès Oriental i Vallès Occidental en defensa d'una educació pública sense retallades, en català, inclusiva, democràtica, laica i del poble.

RedaccióActualitzat
La Marxa per l'Educació ha acabat aquest dissabte a Barcelona una setmana després de començar a Ribes de Freser. Unes 300 persones han participat a l'etapa final d'una protesta impulsada per una plataforma de pares, docents i estudiants en defensa de l'escola pública de qualitat. El punt final de la marxa ha estat al parc de l'Espanya Industrial, on han tingut el suport d'altres plataformes ciutadanes reivindicatives. En arribar han expressat la seva satisfacció per la rebuda que han tingut a les poblacions per on han passat.

Després de vuit dies i 135 quilòmetres de recorregut, en els quals ha travessat les comarques del Ripollès, Osona, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, la marxa ha comptat amb una mitjana d'una setantena de participants fixos cada dia i fins a 4.000 persones que han col·laborat en algun moment del recorregut, segons dades de l'organització. El portaveu de la iniciativa, Òscar Simón, ha explicat que durant les vuit jornades s'han fet 19 actes i s'han repartit 10.000 manifestos.

La protesta, amb representants de totes les etapes educatives, de la guarderia a la universitat, reivindica una educació "sense retallades, en català, inclusiva, democràtica, laica i del poble".

La iniciativa té l'adhesió d'entitats com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, conductors d'autobusos, treballadors de Telefónica, Iaioflautes i assemblees d'indignats, així com també dels sindicats i d'ICV i la CUP.
Anar al contingut