LA MARI - Tornar a començar

Han passat els anys i ara aquella Mari que va sortir d'Alosno, a Huelva, és una dona més forta i més madura que haurà de fer el viatge de tornada a la seva terra i que encara nous reptes professionals. Els capítols de la nova minisèrie es van emetre per TV3 la nit dels dos primers dimarts d'abril.

Sínopsi
Sense motiu de reivindicació urgent, la Mari es llença a la criança i guarda del seu nadó amb la mateixa empenta amb què abans va decidir deixar el seu analfabetisme o lluitar per un barri digne. Però els marrecs exigeixen menys i la Mari troba a faltar una vida més viscuda. L'Enric proposa a la Mari una fugida a Alosno per tractar de despertar-la d'alguna manera. Al poble, la germana de la Mari i el seu marit viuen moments de gran angoixa: la mina es tancarà i el poble morirà amb ella.

Un altre cop a Barcelona, sortirà del seu tancament i tindrem la Mari de sempre, la que té molt clar que una persona no és ningú si no pot defensar-se amb la paraula i el raonament. La història diària d'un país li va donant raons de pes. Per aquest motiu, la Mari esdevé mestra, i fins i tot arribarà a ser directora d'una escola.

Aquesta serà la seva lluita en la nova etapa. Una lluita plena de batalles: el programa que se li imposa per ser mestra, les noves tendències pedagògiques, un personal docent més atent a les teories que a l'exercici diari de ser a les aules... La Mari lluita amb totes les seves armes en la seva particular croada en què la cultura ha d'acabar imposant-se a la violència i a la por... Malgrat les injustícies, així segueix la Mari, amb força, aprofitant cada segon per fer alguna cosa de profit, empenyent els altres i, de tant en tant, demanat que l'empenyin a ella.

Producció: Televisió de Catalunya, In Vitro Films i Canal Sur, 2009
Direcció: Ricard Figueras
Guió
: Pau Garsaball i Ricard Figueras
Director de fotografia: Xavier Gil
Música: Joan Manuel García Pelayo i Mané Larregla
Productora executiva TVC: Elisa Plaza
Intèrprets: Ana Fernández (Mari), Ramón Madaula (Enric), María Galiana (Genara), Anna Lizarán (Amparo), Juli Mira (Robles), Candela Fernández (Pepa), Maggie Civantos (Estrella), David Bosch (Paco), Carlos Hipólito (Iván), Carla Campra / Carla Maldonado (Mariona), Antonio Dechent (Julio), Carmela Poch (Anna) i Miguel Zurita (Pedro)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut