La Marató entrega 15 milions per a la recerca sobre el càncer
Foto de família dels 96 equips d'investigadors que rebran finançament de La Marató (@la_marato)
Barcelona

La Marató entrega 15 milions per a la recerca sobre el càncer

La recaptació més alta de la història de La Marató finançarà 43 projectes de recerca de 96 equips d'investigadors

Actualitzat

Els més de 15 milions d'euros que va recaptar La Marató de TV3 l'any passat s'han lliurat aquest dimecres a 96 equips investigadors. Una xifra rècord, la més alta de la història de La Marató, que servirà per finançar fins a 43 projectes de recerca sobre el càncer durant els propers quatre anys.

Aquest impuls a la investigació oncològica ha de servir per millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament dels malalts.

 


En un acte celebrat a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears a Barcelona, la vicepresidenta de la CCMA i del Patronat de la Fundació La Marató de TV3, Núria Llorach, ha lliurat els 15 milions als 96 grups que, durant els propers tres anys, treballaran en projectes d'investigació sobre el càncer. A l'acte hi han assistit la consellera de Salut, Alba Vergés, i la de Presidència, Meritxell Budó.

Amb els diners recaptats, s'intentaran obtenir noves eines de prevenció i de diagnòstic, així com tractaments més eficients per augmentar la qualitat i l'esperança de vida de les persones que pateixen càncer.

La recaptació de l'edició de 2018 va ser el rècord històric d'aquest programa televisiu solidari. En els 27 anys de trajectòria, La Marató de TV3 ha impulsat 872 projectes de recerca, en els quals han intervingut 8.000 investigadors.

ARXIVAT A:
La MaratóTv3CiènciaCàncer
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut