La maledicció del cas Gürtel: 9 morts i un coma en 3 anys

Nou persones vinculades d'alguna manera a l'escàndol de corrupció han mort de forma sobtada en els últims anys

Actualitzat

El judici del cas Gürtel arriba al final, després d'un any i un mes. A més d'asseure al banc dels acusats el considerat cap de la trama, Francisco Correa, i una desena d'excàrrecs del PP, entre els quals l'extresorer i exsenador Luis Bárcenas, el cas sembla maleït. En 3 anys han mort 9 persones vinculades d'alguna manera amb la presumpta trama de corrupció. 

Entre les morts, la de l'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, trobat amb un tret al pit en una finca de Còrdova on acostumava a caçar. I també la de l'exalcadessa de València Rita Barberà, morta per una fallada multiorgànica als 68 anys.

També va morir de forma sobtada el jutge del cas, Antonio Pedreira, que va patir un accident cerebral quan tenia 66 anys. Hi ha tres imputats més que van morir per mort natural: l'exregidor de Boadilla del Monte, Francisco Sánchez Arranz, l'exassessor de l'àrea econòmica del PP, Francisco José Yáñez Román, mort una setmana abans de declarar davant de l'Audiència Nacional, i un empresari de la constructora Teconsa, José Martínez Núñez, de 86 anys.

Relacionades amb el cas Gürtel també hi ha dues morts per suïcidi: la de la dona d'un dels portaveus adjunts del PP al Senat, María del Mar Rodríguez Alonso, als 58 anys, i la de Juan Pérez Mora, que s'hauria fet passar per jutge per enganyar Correa i que es va suïcidar un cop es va destapar el cas. Aquesta és, cronològicament, la primera mort. 

També hi ha un accident, el d'Isidro Cuberos, excap de premsa de Javier Arenas, que va aparèixer mort en un barranc al costat de la seva moto també als 58 anys.

Per últim, Álvaro Lapuerta, extresorer del PP abans que Bárcenas, va caure en coma fa 5 anys i se'l considera incapacitat per declarar. Actualment té 90 anys.

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut