Als carrers de Milà, a la Llombardia, s'ha de sortir amb mascareta (Reuters)
Milà

La Llombardia multarà amb 400 euros qui surti de casa sense mascareta

Itàlia debat en les últimes hores la necessitat d'utilitzar mascaretes. La Toscana serà la segona regió del país que pròximament imposarà aquesta mesura

RedaccióActualitzat

Itàlia debat en les últimes hores la necessitat d'usar mascaretes fora de casa després que el president regional de la Llombardia, Attilio Fontana, ha decretat aquesta nova mesura. Fontana ha imposat a tots els ciutadans d'aquesta regió septentrional d'Itàlia l'obligació de sortir al carrer amb mascaretes facials, sota multa de 400 euros.

L'obligació de portar mascareta per als 10 milions d'habitants de la Llombardia comença aquest diumenge mateix i durarà, almenys, fins al dia 13. Segons la presidència regional, la utilització de mascaretes quirúrgiques evita els contagis al 100%.

També s'estalviaran la multa els que es tapin boca i nas amb bufandes o mocadors, encara que, segons la comunicació oficial, només resolen el problema en un 30 a 40 per cent.

A la Llombardia, una de les regions més envellides del país, s'hi concentren 49.000 dels gairebé 129.000 contagiats de coronavirus registrats a Itàlia, dels quals més de 21.000 s'han curat i més de 15.000 han mort.

A la regió, la malaltia segueix en una fase d'estabilització i aquest divendres va oferir dues dades esperançadores: el nombre de morts va ser el més reduït dels últims deu dies i, per primera vegada des que es va desencadenar la pandèmia, va baixar el nombre de pacients ingressats a les UCIs dels hospitals.

 

Una dona recull mascaretes a Venècia, al Vèneto italià (Reuters/Manuel Sulvestri)

 

La Toscana també ho farà

La Toscana ha avançat que també imposarà aquesta mesura, tan aviat com els seus municipis distribueixin els 10 milions de màscares comprades per als seus ciutadans.

Aquest dissabte, en ser preguntat sobre la conveniència de l'ús de mascareta, Angelo Borelli, el cap de Protecció Civil va dir que no utilitza mascareta perquè prefereix guardar la distància recomanada amb altres persones.

 

Però aquest diumenge, Borrelli ha declarat que "l'ús de la màscara és molt important" perquè "evita la propagació de virus" i ha encoratjar a respectar la decisió de la Llombardia.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut