Madrid

La justícia madrilenya imputa un exconseller d'Esperanza Aguirre en el "cas Gürtel"

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha imputat en el "cas Gürtel" l'exconseller d'Esports de la Comunitat de Madrid Alberto López Viejo. El jutge que instrueix el cas, Antonio Pedreira, ha citat López Viejo a declarar aquest dijous en qualitat d'imputat, cosa que el converteix en el tercer aforat del Partit Popular que compareixerà davant la justícia madrilenya. Els altres dos són Alfonso Bosch i Benjamín Martín Vasco.

Actualitzat
Tots tres van ser suspesos de militància dimarts, a petició pròpia. López Viejo va presentar la dimissió com a conseller el 9 de febrer passat, un cop es va fer pública la seva presumpta implicació en la trama de corrupció al voltant del PP, que també ha esquitxat els diputats Alfonso Bosch i Benjamín Martín Vasco. Fins ara només hi havia indicis contra López Viejo, però finalment el jutge l'ha imputat, és a dir, l'ha acusat formalment. 

Segons la investigació del jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Gazón, l'exconseller va fer operacions amb la trama que liderava Francisco Correa per valor de 563.000 euros. Sempre segons la investigació del jutge, la Conselleria d'Esports i altres departaments van adjudicar directament contractes a les empreses de Correa. Garzón assegura que "per dissimular aquest favoritisme" la mecànica consistia a "no facturar per quantitats superiors als dos milions de pessetes (12.000 euros) perquè la concessió de l'esdeveniment no sortís a concurs públic".
Anar al contingut