Imatge exterior de la seu de Google.
Imatge exterior de la seu de Google.
Luxemburg

La justícia europea dictamina que Google no ha d'esborrar dades dels usuaris un cop penjades a la xarxa

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea, en un dictamen provisional, dóna la raó a Google i dictamina que els usuaris d'internet no tenen dret que s'esborrin les seves dades del passat un cop estan penjades a la xarxa.

RedaccióActualitzat
El Tribunal de Justícia ha dictaminat en contra de l'estat espanyol en el contenciós sobre el dret a l'oblit de les dades penjades a internet.

El Tribunal, en un dictamen provisional, dóna la raó a Google i dictamina que els usuaris d'internet no tenen dret que s'esborrin les seves dades del passat un cop estan penjades a la xarxa.

I és que, de moment, Google guanya, no hi ha dret a l'oblit.

En un dictamen preliminar, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea nega que un particular pugui exigir al buscador que elimini l'enllaç a la informació sensible que l'afecti encara que el perjudiqui.

El cas ve per uns anuncis publicats el 1998 del diari "La Vanguardia". Era sobre una subhasta d'immobles per un embargament de deutes. La persona embargada reclama que és un cas solucionat i que, malgrat tot, continua apareixent en clicar el seu nom a Google.

De moment, el primer dictamen no li dóna la raó. La sentència definitiva encara trigarà uns mesos.
Anar al contingut