Quim Torra ja va anunciar al maig que no pagaria ni un euro de les multes a la JEC
Quim Torra ja va anunciar al maig que no pagaria ni un euro de les multes a la JEC (ACN/Aleix Freixas)

La Junta Electoral executa els 8.500 euros de multa a l'expresident Torra

La JEC executa les sancions per les pancartes i els llaços per la llibertat dels líders independentistes presos i el retorn dels exiliats

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Central ha decidit executar les sancions que va imposar a l'expresident de la Generalitat Quim Torra per haver mantingut al balcó del Palau les pancartes i llaços a favor de la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. La Junta Electoral també sanciona Torra pel contingut d'un correu electrònic i una carta de felicitació als treballadors públics.

Les multes imposades a Torra són dues per valor de 3.000 euros i una tercera per valor de 2.500 euros. El Tribunal Suprem va confirmar al març les tres multes argumentant que Torra va incomplir "el deure de neutralitat política" en període electoral.

En total, l'expresident haurà de pagar 8.500 euros per aquests fets durant les eleccions del 2019. L'execució l'ha feta pública el mateix Torra, que ha recordat que el Consell d'Europa va instar l'estat espanyol a "abstenir-se de sancionar els successors dels polítics empresonats per accions simbòliques que només mostrin la seva solidaritat amb els detinguts".

 

Segons una nota feta pública per l'oficina del president Torra, l'execució d'aquestes multes és un exemple més que la repressió no s'atura. I afegeix que l'Estat "viu encara cec de venjança després de la gran victòria ciutadana" el Primer d'Octubre.

"Les conseqüències repressives de quedar-se a mig camí de la proclamació i defensa de la independència són pitjors que les d'arribar fins al final."

L'expresident va anunciar al maig que no pagaria les multes. En aquell moment, va afirmar que caldrà que li "robin" els diners per cobrar-los, i que estava disposat a "anar a la presó" si calia, però que mai ordenarà "cap pagament a la JEC".

 

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés català
Anar al contingut