Barcelona

La indústria catalana en perill per culpa d'ICV, segons ERC

El president d'ERC, Joan Puigcercós, carrega contra ICV per oposar-se al pla del govern d'ajudes a l'automoció. Segons Puigcercós, el que no poden fer els ecosocialistes és "amb una idea generosa i voluntarista de preservar el medi ambient posar en perill la indústria catalana". Puigcercós recorda que Nissan i Seat compleixen la normativa de la Unió Europea, tot i produir més CO2 que el límit establert pel govern espanyol.

Actualitzat
Joan Puigcercós ha criticat durament Iniciativa per Catalunya-Verds per la seva oposició al pla d'ajudes a l'automoció del govern en no acceptar que se superi el límit del consum de CO2 per quilòmetre establert per l'Estat.

El dirigent republicà ha afirmat que amb el pla de la Generalitat es garanteixen 5.000 llocs de treball i que es tracta d'una "normativa pont" cap a un futur en què el cotxe elèctric ha de tenir més presència. Segons Puigcercós, "si féssim cas de la normativa espanyola, aquests llocs de treball estarien en risc". A més, sosté que si bé és cert que el govern està invertint en el cotxe elèctric de Seat i Nissan, es tracta de "recerca i desenvolupament", i per tant, "no és per demà".

Puigcercós també ha acusat ICV d'"envalentir-se" molt a Catalunya i després permetre que els seus socis d'Esquerra Unida siguin "incapaços de fer complir la normativa mediambiental en altres comunitats autònomes, que acaben fent la competència deslleial a les indústries catalanes".

ICV, contraris a augmentar el consum de CO2

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, i el candidat d'ICV, Raül Romeva, han criticat aquest dilluns el pla d'ajudes a l'automoció del govern per augmentar el límit del consum de diòxid de carboni per quilòmetre fins a 169 grams.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut