Serigrafia original de "Girl with Baloon", una de les obres més conegudes de Banksy (Europa Press/Álex Zea)

La identitat de Banksy, desvelada? L'artista va dir el seu nom fa 20 anys en una entrevista

La BBC publica un àudio del 2003 en què l'artista de carrer dona a entendre que es diu Robbie Banks

RedaccióActualitzat

Una entrevista de la ràdio de la BBC de fa 20 anys que va caure en l'oblit. L'artista de carrer Banksy tenia poc més de 20 anys i va ser entrevistat pel reporter de la BBC Nigel Wrench, que aleshores treballava en un programa de la cadena britànica.

En aquell moment, ja s'especulava sobre la identitat de Banksy i el periodista li pregunta si, com havia dit The Independent, es diu Robert Banks. I ell respon: "És Robbie". Per tant, confirmava que es deia així. 

Tot apunta que es tracta d'una relliscada d'un jove Banksy que tot just començava a destacar en l'art urbà, però algunes veus adverteixen que podria haver estat, simplement, un dels subterfugis que fa servir l'artista britànic per mantenir el misteri sobre el seu personatge. 

Sigui o no el seu nom real, la BBC ha publicat aquest àudio "perdut" en un episodi extra del pòdcast que ha dedicat a Banksy. Per tant, el que sí que és segur és que s'hi pot sentir la veu del misteriós artista, que porta anys amagant-se de tots els focus.

La pintura del segell és una al·legoria de la resistència ucraïnesa davant de Rússia

En aquesta entrevista del 2003, Banksy també compara la seva aproximació a l'art, que inclou fer grafitis de forma ràpida, a escalfar el menjar al microones

L'entrevista, en aquell moment, no va ser emesa en la seva totalitat. En la part que no va veure la llum, Banksy fa una defensa del vandalisme com a art i diu que no ha de demanar disculpes per això. 


La demanda que pot obligar-lo a revelar el nom

Mentrestant, hi ha una demanda contra Banksy que podria obligar-lo a revelar la seva identitat.

L'empresari Andrew Gallagher ha presentat una denúncia contra Robin Gunningham, una de les possibles identitats de l'artista de Bristol, i la firma Banksy Pest Control Ltd, l'empresa encarregada de vendre les seves obres. 

Gallagher afirma que Banksy va fer una publicació a Instagram el novembre del 2022 que era difamatòria cap a ell i la seva empresa.

 

ARXIVAT A:
CulturaArt
Anar al contingut